Γιατί στρατηγικά πρέπει η Ελλάδα τώρα να κηρύξει τα 12 ν.μ.

Στρατηγικά η Ελλάδα πρέπει να κηρύξει τα 12 νμ σε όλη τη χώρα. Με τον τρόπο αυτόν τελειώνει το ζήτημα των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο μια και δια πάντως.

Άγης Βερουτής

Το όλο ζήτημα έχει προκύψει διότι ενώ η συνθήκη της Λωζάνης δίνει στην Τουρκία ό,τι υπάρχει μέχρι τα 3 μίλια, υπάρχουν κάποιες νησίδες και βραχονησίδες που δεν συμπεριλαμβάνονται ξεκάθαρα στην ελληνική επικράτεια, εφόσον αυτή η ελληνική επικράτεια οριστεί στα 6 μίλια.

Από τη στιγμή που η Ελλάδα και ο υπόλοιπος κόσμος δέχεται τον Τούρκο να του κουνάει το δάχτυλο και να του λέει τί να κάνει δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει ηρεμία.

Ο εξαιρετικά ικανός Δένδιας με την αμέριστη στήριξη του Μητσοτάκη θα πρέπει να ξεκινήσουν μια διπλωματική καμπάνια για να πείσουμε του συμμάχους και εταίρους πως πρέπει να στηρίξουν την επέκταση των χωρικών υδάτων 12 μιλίων σε όλη τη χώρα, διότι έχουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα να το κάνουμε και αυτό θα λύσει και την αιτία για τις προκλήσεις της Τουρκίας μια και καλή.

Όσο για την πρόσβαση από τα Δαρδανέλλια προς την ανοιχτή θάλασσα απλά θα αφήσουμε ένα φαρδύ διάδρομο «αβλαβούς διέλευσης» χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όποιον θέλει να περάσει. Μέσα από την δική μας αιγιαλίτιδα ζώνη των 12 ναυτικών μιλίων. Και τελείωσε το θέμα.

Αυτό πρέπει να γίνει πριν τις αμερικανικές εκλογές καθώς ο Τραμπ δε θα διακινδυνεύσει τις δεκάδες εκατομμύρια ευρωπαϊκής καταγωγής ψήφους, αφήνοντας την Τουρκία να παραβιάσει ευρωπαϊκή επικράτεια.

Αν ο Ερντογάν κουνηθεί ως τις εκλογές, οι ΗΠΑ μπορούν απλά να του κλείσουν το SWIFT δηλαδή να του κλείσουν τις τράπεζες. End-of-story!

Δεν έχει καμία έννοια να κουνάει ο Ερντογάν σε όλους το δάχτυλο, τραμπουκίζοντας τους, όταν εξαρτάται από εκείνους που τους κουνάει το δάχτυλο.

Για να εξάγει στην Ευρώπη τα φορτηγά του πρέπει να περάσουν από τον Έβρο. Το θυμάται άραγε αυτό όταν απειλεί τον ελληνικό λαό ότι «θα πληρώσει τίμημα» ή μήπως θα πρέπει να του το θυμίσουμε;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail