Το Ιράν διεξάγει στρατιωτική άσκηση με στόχο το ομοίωμα του αεροπλανοφόρου USS Nimitz

Freepen.gr - Το Σώμα των Φρουρών Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) ξεκίνησε την Τρίτη μια στρατιωτική άσκηση μεγάλης κλίμακας στον Περσικό Κόλπο και τα Στενά του Ορμούζ, το οποίο περιελάμβανε κι επίθεση σε ένα μοντέλο μεγέθους ενός ψεύτικου αμερικανικού αεροπλανοφόρου.

Οι δημόσιες σχέσεις του IRGC ανέφεραν ότι το τελικό στάδιο του πολεμικού εκπαιδευτικού σεναρίου, με τον κωδικό "Payambar-e Azam 14 (The Great Prophet = 14)", ξεκίνησε την Τρίτη το πρωί στη νότια επαρχία του Hormozgan, στα δυτικά τμήματα του στενού του Hormuz.

Η κοινή άσκηση, συμπεριλαμβανομένων δυνάμεων από το ναυτικό και την αεροπορία, περιλαμβάνει επίγειες, εναέριες, ναυτικές και διαστημικές επιχειρήσεις. Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν κοινές επιχειρήσεις από πυραυλικές μονάδες, πλοία και drones από το ναυτικό  και μονάδες πυραύλων, drones και ραντάρ από την αεροπορία.

Η παρουσία του ψεύτικου αεροπλανοφόρου, δεν έχει αναφερθεί η αναγνωριστεί από το IRGC στην επίσημη ενημέρωσή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, οι δορυφορικές εικόνες έδειξαν ότι το μοντέλο του αεροπλανοφόρου μεταφέρθηκε με πλοία κοντά στον χώρο της άσκησης.

Μια φωτογραφία από την "Maxar Technologies", την αμερικανική εταιρεία δορυφορικής απεικόνισης που τραβήχτηκε την Κυριακή, αποκάλυψε ένα ιρανικό σκάφος που ρυμουλκούσε το μοντέλο του αεροπλανοφόρου.

Το ιρανικό μοντέλο είναι παρόμοιο με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Nimitz, το οποίο εισήλθε στα ύδατα της Μέσης Ανατολής στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Η μακέτα είναι παρόμοια με ένα μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής άσκησης που ονομαζόταν "The Greatest Messenger 9". Κατά τη διάρκεια εκείνης της άσκησης, το Ιράν έκανε επιδρομή στο αεροπλανοφόρο με ταχύπλοα σκάφη που εκτόξευαν βλήματα και έκαναν χρήση πολυβόλων. Στη συνέχεια, οι πυραύλοι επιφανείας στόχευσαν και κατέστρεψαν τον στόχο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail