Η Τουρκία εξετάζει να στείλει τους S-400 στη Λιβύη εναντίον των γαλλικών αεροσκαφών

ΑFΡ ΡΗΟΤΟ / Αlexander ΝΕΜΕΝΟV
Freepen.gr - Η Τουρκία μετά την επίθεση που δέχθηκε στη Λιβύη από γαλλικής κατασκευής αεροσκάφη  προσπαθεί να ενεργοποιήσει τους ρωσικούς πυραύλους S-400 ως αντίμετρο, σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων Eurasian Times.

Το Itamilradar, ένας ιταλικός ιστότοπος ειδήσεων, και η Τουρκική φιλοκυβερνητική καθημερινή εφημερίδα Sabah, επίσης, ανέφεραν πρόσφατα ότι η Αγκυρα εξετάζει την ανάπτυξη των S-400 της στη Λιβύη.

Τα γαλλικά αεροσκάφη, πιθανότατα Rafale απέφυγαν τα ραντάρ και τα τουρκικά συστήματα αεροπορικής άμυνας και βομβάρδισαν την αεροπορική βάση Al-Watiya στη Λιβύη που χρησιμοποιείται από την Άγκυρα και φιλοξενεί τουρκικά F-16s και Bayraktar B2 και Anka S-drones.

Αν και η Τουρκία απέκτησε το ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400, δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμη τους πυραύλους λόγω διαφόρων γεωπολιτικών παραγόντων. Επί του παρόντος, η Άγκυρα έχει αναπτύξει έναν συνδυασμό πυραυλικών συστημάτων MIM-23 Hawk μεσαίας εμβέλειας των ΗΠΑ, των μικρής εμβέλειας Hisar SAM και των αντιαεροπορικών όπλων Korkut στη Λιβύη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail