Η αντάρτισσα Evindar το ξεκαθαρίζει: Οι Τούρκοι δεν έχουν τη θέληση και το θάρρος μας

Freepen.gr - Από τις 16 Ιουνίου, ο τουρκικός στρατός προσπαθεί να καταλάβει την περιοχή Heftanin στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ). Οι αντάρτες έχοντας προετοιμαστεί καλά για την εισβολή αυξάνουν έντονη αντίσταση με νέες τακτικές. Η αντάρτισσα του YJA-Star, Evîndar Cihan έκανε σχετικές δηλώσεις στο πρακτορείο ANF για την κατάσταση στο Heftanin. 

Περιγράφει πώς εντυπωσιάζεται βαθιά από την ακραία φύση και την ομορφιά της περιοχής και λέει ότι οι αντάρτες πολεμούν την τουρκική εισβολή με μεγάλη αποφασιστικότητα και πάθος.

Η Evîndar Cihan συμμετείχε σε μάχες στις περιοχές Şeşdare και Şehîd Cûdî. «Πρώτα απ 'όλα, επιτρέψτε μου να αναφέρω την Heval Zeryan ως παράδειγμα», λέει και συνεχίζει: «Η Zeryan αντιμετώπισε τον εχθρό και είπε: «Θα πατήσετε σε αυτό το έδαφος πάνω από το πτώμα μου. Αρκετοί φίλοι θυσιάστηκαν εκεί με τον ίδιο στόχο με την Zeryan στην αποφασιστικότητα να μην αφήσουμε ποτέ τον εχθρό να καταλάβει αυτή τη χώρα. Αυτή η αποφασιστικότητα φαίνεται από όλους τους φίλους μας στη Μάχη του Χεφτάνιν. Όλοι τους αντιστέκονται στον εχθρό με τις δεξιότητές τους και με μεγάλη προθυμία να κάνουν θυσίες. Παντού υπάρχουν προετοιμασίες για τον πόλεμο, ο εχθρός δεν μπορεί να πετύχει εδώ ή οπουδήποτε αλλού. Δεν έχουμε τεχνολογία, αλλά ο εχθρός δεν έχει τη θέληση και το θάρρος μας».

Η αντάρτικη γυναίκα επισημαίνει ότι ο Heftanin είναι η βάση για μια επανάσταση στο Νότιο Κουρδιστάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail