Αντί για γαλλικές φρεγάτες, παίρνουμε τουρκικά drones;

Freepen.gr - Τα τουρκικά κατασκευής drones που χρησιμοποιούνται κυρίως σε επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωσης ή ανίχνευσης ναρκών είναι έτοιμα να εισέλθουν στο οπλοστάσιο των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων με υπογεγραμμένη προκαταρκτική συμφωνία, σημειώνει η dailysabah.com.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο ελληνικός στρατός θα χρησιμοποιήσει αεροσκάφη που παράγονται από τον τουρκικό ιδιωτικό τομέα, κι εν προκειμένω την Assuva Defense με έδρα την Κωνσταντινούπολη, σημειώνει το δημοσίευμα.

Η Assuva παράγει drones στον τομέα της τεχνολογίας τηλεπισκόπησης με εγχώριους πόρους, χάρη στα έργα Τούρκων μηχανικών. Πούλησε τα αεροσκάφη στον κινεζικό στρατό και στον στρατό της Σρι Λάνκα πριν συμφωνήσει με την Ελλάδα.

«Με μια συμφωνία που υπογράψαμε με το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας πριν από λίγο καιρό, έγινε η προκαταρκτική αποδοχή των 50 drones που παρήγαμε. Τα δύο αεροσκάφη που στείλαμε πέρασαν με επιτυχία τις δοκιμές που πραγματοποίησε ο ελληνικός στρατός», δήλωσε ο Remzi Başbuğ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Τα αεροσκάφη προορίζονται να εξυπηρετούν κυρίως στους τομείς των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης και την ανίχνευση υπόγειων αποθηκών.

«Σύντομα θα ολοκληρώσουμε την παραγγελία των 50 drones που θα χρησιμοποιηθούν για υπόγεια τούνελ, δωμάτια και αποθήκες με θερμικές κάμερες και άλλες στρατιωτικές δραστηριότητες του ελληνικού στρατού», δήλωσε ο Başbuğ.

Θα έχει ενδιαφέρον ένας σχολιασμός από την ελληνική πλευρά καθώς η Dailysabah δεν είναι μικρό ΜΜΕ της γείτονος ενώ γίνεται λόγος για υπογεγραμμένη συμφωνία και παραδοθείσες μονάδες.

-----------------
Νεώτερη προσθήκη 30-7-2020: Διαψεύδει το ΥΕΘΑ το δημοσίευμα της Dailysabah για αγορά τουρκικών drones http://www.freepen.gr/2020/07/dailysabah-drones.html
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail