Ο Λιβυκός Στρατός κατέρριψε τουρκικό drone πάνω από τη Σίρτη

Freepen.gr - Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι αμυντικές του δυνάμεις κατέρριψαν ένα τουρκικό drone πάνω από τη στρατηγική πόλη της Σίρτης.

Ο αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας της Λιβύης, Μαχμούντ Αλ-Μαργκάνι, δήλωσε ότι η Τουρκία «σήμερα το πρωί, η Τουρκία πέταξε ένα drone από μια από τις βάσεις της στη Μισράτα προς την πόλη της Σίρτης για να στοχεύσει τις θέσεις του Λιβυκού Στρατού».

Ο Αλ-Μαργκάνι πρόσθεσε ότι «τα μέσα μαζικής άμυνας στόχευσαν το αεροπλάνο πριν φτάσει σε οποιαδήποτε θέση του στρατού της Λιβύης και καταρρίφθηκε κοντά στη δυτική ακτή της πόλης Σίρτη».

Η Σίρτη, η οποία ήταν η γενέτειρα του πρώην Προέδρου της Λιβύης Mu'ammar Al-Gaddafi, κατελήφθη από το Ισλαμικό Κράτος το 2015 και αργότερα ανακτήθηκε από τις δυνάμεις της GNA.

Στις αρχές του 2020, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης ανέλαβε τον έλεγχο της πόλης σε μια αιφνιδιαστική επιχείρηση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail