Γαλλία κι Αίγυπτος συνασκήθηκαν στην Ανατολική Μεσόγειο κατά εχθρικών θαλάσσιων σχηματισμών

η φρεγάτα ACONIT
Freepen.gr - Το Σάββατο, οι ναυτικές δυνάμεις της Αιγύπτου και της Γαλλίας πραγματοποίησαν ναυτικές ασκήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, με τη συμμετοχή αιγυπτιακής και γαλλικής φρεγάτας (ACONIT).

Σύμφωνα με τη δήλωση του Αιγυπτιακού στρατού: «Η άσκηση περιελάμβανε πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες επαγγελματικής φύσης που εστιάζονταν σε μεθόδους οργάνωσης της συνεργασίας στην υλοποίηση πολεμικών αποστολών στη θάλασσα ενάντια σε εχθρικούς θαλάσσιους σχηματισμούς με την πραγματική χρήση όπλων σε συνεργασία με επιφανειακούς και αεροπορικούς στόχους, εκτός από την εφαρμογή συγκρούσεων με τη χρήση αεροσκαφών».

Η δήλωση ανέφερε πως «η εκπαίδευση έδειξε τον επαγγελματισμό των πληρωμάτων των πλοίων στη διεξαγωγή πολεμικών αποστολών με ακρίβεια και υψηλή απόδοση, με έμφαση σε κοινά σημεία συντονισμού μεταξύ όλων των κοινών στοιχείων».

Πρόσθεσε ότι «αυτές οι ασκήσεις είναι στο πλαίσιο της υποστήριξης των πυλώνων της κοινής συνεργασίας μεταξύ των αιγυπτιακών και γαλλικών ενόπλων δυνάμεων, και αποτελούν προσδιορισμό των τελευταίων συστημάτων και μεθόδων μάχης με τρόπο που συμβάλλει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων στη μάχη και των επιχειρησιακών εμπειριών στηρίζοντας τις προσπάθειες για ασφάλεια στη θάλασσα, σταθερότητα και ειρήνη στη Μεσόγειο».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail