Εντάξει είμαστε μαξιμαλιστές...δε χαρίζουμε τη Μύκονο!

skeeze / pixabay
Μια ζωή μαξιμαλιστες ήμασταν οι αφιλότιμοι. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος πούλησε τη Βόρειο Ηπειρο και έκανε τα πάντα για να αποδείξει στους προστάτες ότι δε στήριζε τον αυτονομιστικό αγώνα των Βορειοηπειρωτών. Ο Ζωγράφος έφτασε στο σημείο να ζητήσει οι Ελληνικές αρχές να είναι αδιάφορες κι οχι εχθρικές.

Μελίνα Κονταξή

Η Κύπρος και ο Πόντος έπεφταν μακριά, οι κάτοικοι του Μοναστηρίου αγωνίστηκαν για την Ελλάδα και μια μέρα τους είπαμε "είστε Σέρβοι". Εγκαταλείψαμε την Ανατολική Θράκη χωρίς πόλεμο και την Ανατολική Ρωμυλία στην τύχη της. Προτείναμε το γενοκτόνο Κεμάλ για Νόμπελ ειρήνης ενώ απελάσαμε μέχρι και αντικεμαλικούς μουσουλμάνους κάποιοι από τους οποίους είχαν βοηθήσει τον ελληνικό στρατό γιατί μας το ζήτησε ο γενοκτόνος.

Δεν κάναμε τίποτα ουσιαστικό για το πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης το 1955 ενώ οι παραβιασεις της Συνθήκης της Λωζανης στην Ίμβρο και στην Τένεδο σχεδόν από την επόμενη της υπογραφής της Συνθήκης μας άφησαν ασυγκινητους.

Εντάξει είμαστε μαξιμαλιστές...δε χαρίζουμε τη Μύκονο!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail