Λίβυος αναλυτής: Η Γαλλική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε την επίθεση!

Freepen.gr - Οι δυνάμεις της Τουρκικής κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) έχουν δεσμευτεί να αντιδράσουν εναντίον του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), μετά την επίθεση στην αεροπορική βάση Al-Watiyah την περασμένη Πέμπτη.

Ο εκπρόσωπος των δυνάμεων της GNA, Muhammad Qanunu, δήλωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν την αεροπορική βάση Al-Watiyah πραγματοποιήθηκαν από ξένα αεροσκάφη, προς υποστήριξη του εθνικού στρατού της Λιβύης και του αρχηγού τους, Khalifa Haftar.

Ο πολιτικός αναλυτής της Λιβύης, Ibrahim Belqalsem, δήλωσε ότι η στόχευση της αεροπορικής βάσης Al-Watiyah ήταν μια πολύ σοβαρή εξέλιξη στον πόλεμο δια αντιπροσώπων στο έδαφος του έθνους της Βόρειας Αφρικής.

Ο Belqalsem πρότεινε ότι η Γαλλική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε την επίθεση, παρά τη δήλωση του LNA σχετικά με την έναρξη των επιθέσεων.

Εξήγησε ότι αυτή η εξέλιξη υποδηλώνει κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας και μπορεί να οδηγήσει σε άμεση σύγκρουση μεταξύ των δύο μερών, ειδικά μετά τις αψιμαχίες που σημειώθηκαν στη Μεσόγειο μέσω της γαλλικής φρεγάτας και των τουρκικών πολεμικών.

Ο Λίβυος πολιτικός αναλυτής πίστευε ότι τα γεγονότα πηγαίνουν προς τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Λιβύη και του πολιτικού διακανονισμού, καθώς η μάχη μεταξύ των δύο πλευρών έχει καθυστερήσει για περίπου ένα μήνα.

***
photo: facebook.com/pg/armeedelair/
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail