Ευρωπαϊκό Κέντρο Αντιτρομοκρατίας: Η εισβολή Ερντογάν στη Λιβύη θέτει σε κίνδυνο την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια

Freepen.gr - Το Σάββατο, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αντιτρομοκρατικών Σπουδών και Μελετών Πληροφοριών πραγματοποίησε ένα συμπόσιο που περιελάμβανε έναν αριθμό διεθνών εμπειρογνωμόνων και ειδικών για να συζητήσουν τη θέση της τουρκικής κοινότητας στη Γερμανία σχετικά με την παρέμβαση του τουρκικού κράτους στη Λιβύη.

Κατά τη διάρκεια του συμποσίου, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, αναφέρθηκε ότι η τουρκική παρέμβαση στη Λιβύη βοήθησε στη δημιουργία μιας εύφορης γης για εξτρεμισμό κοντά στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι αυτό θα επηρεάσει αρνητικά τη γερμανική ασφάλεια, ειδικά ενόψει του τζογαδόρικου παιχνιδιού του Ερντογάν να στείλει μετανάστες και πρόσφυγες στην Ευρώπη προκειμένου να ασκήσει πολιτική πίεση στις χώρες της ΕΕ, ιδίως στη Γερμανία.

Τα αποτελέσματα του συνεδρίου καταδίκασαν τις συνεχιζόμενες κατάφωρες παραβιάσεις του εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη, χαρακτηρίζοντας τον Ερντογάν ως «αδίστακτο» πρόεδρο.

Τονίστηκε ότι η ασφάλεια στην Ευρώπη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη σταθερότητα της Μέσης Ανατολής και της περιοχής της Μεσογείου.

Το συνέδριο τόνισε επίσης ότι η τουρκική παρέμβαση στη Λιβύη θα ενισχύσει την επιρροή της παράνομης Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη χώρα, ειδικά εάν η Τουρκία κατάφερε να ελέγξει τα πετρελαιοπηγές στη Λιβύη.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο προέτρεψε την Ευρώπη και τη Γερμανία να ακολουθήσουν μια αυστηρή πολιτική κατά του Ερντογάν στη Λιβύη και τη Συρία, με σκοπό τη διατήρηση της εθνικής ασφάλειας της Γερμανίας και της Ευρώπης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail