Ο πρωθυπουργός θεωρεί "ενέργεια αδυναμίας" τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Freepen.gr - «Με την οπισθοδρομική αυτή κίνηση, η Τουρκία επιλέγει να κόψει δεσμούς με τον Δυτικό κόσμο και τις αξίες του. Εγκαταλείπει ένα πολιτιστικό κεκτημένο πολλών αιώνων, προτιμώντας την εσωστρέφεια. Και τυλίγει με ένα τεχνητό μανδύα ισχύος μία ενέργεια ουσιαστικής αδυναμίας. Γιατί μόνο αδυναμία μπορεί να υποδηλώνει ο υποβιβασμός τέτοιων υποθέσεων σε μοχλούς εσωτερικών χειρισμών».

Η παραπάνω παράγραφος αποτελεί μέρος της δήλωσης του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ωστόσο, η Τουρκία εγκαταλείπει πολιτιστικό κεκτημένο πολλών αιώνων; Τι κεκτημένο είναι αυτό που είχε η Οθωμανική Αυτοκρατορίας μιας και Τουρκία δεν υπήρχε.

Και τέλος μέσα στο όλο παζλ και άνοιγμα της τουρκικής βεντάλιας σε όλα τα επίπεδα, η Αθήνα ερμηνεύει ως ενέργεια αδυναμίας τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί; 

Επιμένουμε, ανεξαρτήτως χρώματος και κόμματος, να ερμηνεύουμε λάθος τη γείτονα. Ακόμη και τώρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail