Διαπραγμάτευση χωρίς εθνική στρατηγική σημαίνει αυτοκτονία...

προεδρία της Τουρκίας
Η Ελλάδα κύριοι δεν είναι σε θέση αυτή την στιγμή να προσέλθει σε συνομιλίες με κανέναν, διότι απλούστατα δεν διαθέτει αιτήματα για να μπορέσει να διαπραγματευτεί. Η διαπραγμάτευση είναι μια διεργασία δυναμική με απαιτήσεις και παραχωρήσεις και το αποτέλεσμά της υφίσταται μόνον όταν αντιστοιχίζεται σε ένα ισοζύγιο με επίσης δυναμικό αποτέλεσμα επί του πεδίου και των κανόνων.

Κυριάκος Κυριακόπουλος

Η Τουρκία πιέζει να σύρει την Ελλάδα σε διάλογο, αλλά το μόνο που διαθέτει, είναι μια λίστα ισχυρών απαιτήσεων που σχετίζονται με τον σκληρό πυρήνα του εθνικού γεωπολιτικού μας περιουσιολογίου, ενώ πίσω από αυτά βρίσκεται πάντα η σταθερή τουρκική επιδίωξη για την ολοκληρωτική ακύρωση της χώρας μας ως γεωπολιτικό μέγεθος και την πλήρη κατάλυση του δικαιώματός της να ασκεί πολιτική κυριαρχία στο παραδοσιακό γεωπολιτικό της αποτύπωμα.

Όταν λοιπόν στο τραπέζι των συνομιλιών η μία χώρα προσέρχεται κουβαλώντας μαζί της την προίκα της προς διάθεση, και η άλλη προσέρχεται με το πιστόλι απασφαλισμένο προκειμένου να πλιατσικολογήσει όσο περισσότερα μπορεί, αυτό δεν είναι διάλογος. Δε συνιστά διαπραγμάτευση. Είναι μια επικίνδυνη φαρσοκωμωδία που ισοδυναμεί με απροκάλυπτη γεωπολιτική αυτοκτονία.

Κάθε συζήτηση για κάθε είδους διαπραγμάτευση με την Τουρκία, θα πρέπει να σταματήσει αυτή την στιγμή. Αυτό που προέχει για την πατρίδα μας, δεν είναι να οδηγηθεί οικειοθελώς στο κρεβάτι του Προκρούστη, αλλά να μεριμνήσει για την διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής στην βάση ενός δυναμικού εθνικού οράματος που θα παραπέμπει ευθέως στο αποτύπωμα των νικητών του Α' Παγκοσμίου πολέμου.

Επιμένουμε να μιλάμε για εθνικό όραμα, θεωρώντας ότι η δυναμική αναφορά του, θα πρέπει να εναρμονίζεται με το γεωπολιτικό αποτύπωμα του Ελληνισμού και όχι να συρρικνώνεται στο ετοιματζίδικο κουστούμι της ηττοπάθειας που ετοίμασαν για την χώρα μας οι πρωταίτιοι της μικρασιατικής καταστροφής και οι εγχώριοι συμβιβασμένοι μειοδότες.

Εναρμόνιση με το γεωπολιτικό αποτύπωμα του Ελληνισμού σημαίνει ΚΑΙ Κύπρος... ΚΑΙ μικρασιατικός Ελληνισμός... ΚΑΙ ποντιακός Ελληνισμός... ΚΑΙ προσκυνήματα... ΚΑΙ υψηλοί ιστορικοί συμβολισμοί... ΚΑΙ όλα όσα συνθέτουν αυτό που επετράπη στους Οθωμανούς να λερώσουν, να καταστρέψουν και να ταπεινώσουν, αν και δεν ανήκουν στο στρατόπεδο των νικητών.

Εθνικό όραμα σημαίνει πρωτίστως σεβασμός στο αίμα που χύθηκε... Στις πατρίδες που χάθηκαν... Στα μαζικά εγκλήματα που δεν τιμωρήθηκαν... Στους αγνοούμενους που ακόμη στερούνται το δικαίωμα μιας αξιοπρεπούς κηδείας στα χώματα των πατεράδων τους.

Μόνο η πολιτική ελίτ που θα αποδεχτεί την ευθύνη να διοικεί αυτήν την χώρα σεβόμενη και τιμώντας την αιματοβαμμένη ιστορία της, είναι αυτή που μπορεί να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι σε μια διαπραγμάτευση αποφασισμένη να απαιτήσει και να κερδίσει και όχι προδιατεθειμένη να πληρώσει με Γη για να αγοράσει προσωρινή και επίπλαστη Ειρήνη, κατασκευάζοντας προσχήματα για να χρυσώσει το χάπι στον διχασμένο λαό.

Κανένας συμβιβασμός... Καμία αποδοχή του τουρκικού αναθεωρητισμού δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, διότι το μόνο που προδιαγράφει είναι καινούριες μη αναστρέψιμες εθνικές τραγωδίες.

Η Ελλάδα οφείλει να επενδύσει στον δικό της εθνικό αναθεωρητισμό προσβλέποντας στην αποκατάσταση των γεωπολιτικών στρεβλώσεων που της επεβλήθηκαν, διότι μόνο έτσι μπορεί να κοιτάξει με σιγουριά το μέλλον της σε έναν κόσμο που τροποποιεί δραματικά την φυσιογνωμία του. Θα επανέλθουμε...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail