Ρωσικά αεροσκάφη αναπτύχθηκαν στη νότια Συρία για να σταματήσουν ισραηλινή επίθεση

Freepen.gr - Η ρωσική ιστοσελίδα Avia.Pro ανέφερε την Τρίτη ότι η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία αναχαίτισε ένα ισραηλινό πολεμικό αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίθεσης στη Δαμασκό το βράδυ της Δευτέρας.

«Παρά τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία μπορεί να μην έχει τον έλεγχο του εναέριου χώρου στην περιοχή, αποδείχθηκε ότι λίγα λεπτά πριν από την επίθεση της IDF, η Ρωσία είχε απογειώσει  στρατιωτικά αεροσκάφη από την αεροπορική βάση Khmeimim προς μια νοτιοανατολική κατεύθυνση», αναφέρει το δημοσίευμα σημειώνοντας πως «η απογείωσης των ρωσικών αεροπλάνων καταγράφηκε στις 21:47, ενώ το Ισραήλ ξεκίνησε μια επίθεση στις 21:48».

Σύμφωνα με την Avia.Pro, η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία θα μπορούσε να σταματήσει την ισραηλινή επίθεση:

«Δεδομένης της απόστασης από την αεροπορική βάση Khmeimim έως τη Δαμασκό, τα ρωσικά αεροσκάφη θα μπορούσαν να την καλύψουν σε λίγα λεπτά, αλλά οι αναλυτές πιστεύουν ότι η Ρωσία μάλλον εμπόδισε την IDF να συνεχίσει τις επιθέσεις της καθώς η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τον εναέριο χώρο που ελέγχεται από τον ισραηλινό στρατό».

Ενώ το Κρεμλίνο δεν έχει σχολιάσει αυτόν τον ισχυρισμό, υπήρξαν παρόμοιες αναφορές σχετικά με την παρεμπόδιση ισραηλινού αεροσκάφους από τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία στο παρελθόν.

Ωστόσο, παρά τους ισχυρισμούς αυτούς, ο ισραηλινός στρατός μπόρεσε να χτυπήσει κάποιες τοποθεσίες γύρω από το προάστιο Sahnaya της Δαμασκού. Επίσης σημειώνεται ότι η συριακή αεράμυνα μπόρεσε να καταρρίψει κάποιους εκ των πυραύλων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail