Η αποφασιστική μάχη για τη Σίρτη μπορεί να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ώρες

Freepen.gr - Ο στρατηγός Ahmed Al-Mismari, εκπρόσωπος της Γενικής Διοίκησης του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, με επικεφαλής τον στρατάρχη Khalifa Haftar, επιβεβαίωσε ότι οι επόμενες ώρες θα γίνουμε μάρτυρες μιας μεγάλης μάχης στην περιοχή της Sirte και της Al-Jafra.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Al-Mesmari επεσήμανε την ύπαρξη αυτού που περιέγραψε ως «μεγάλες κινήσεις των πολιτοφυλακών Al-Wefaq και Τουρκίας» κοντά στις δύο περιοχές.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης θεώρησε ότι η επερχόμενη μάχη «δεν θα είναι μόνο η Λιβύη, αλλά θα περιλαμβάνει αραβικά και ξένα μέρη, επειδή το σχέδιο της Τουρκίας απειλεί την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή».

Με τον ίδιο τρόπο, ο Ταξίαρχος Khaled Al Mahjoub, χαρακτήρισε την Αίγυπτο ως «τον πραγματικό εταίρο στην ασφάλεια για τη Λιβύη» και, κατά συνέπεια, πως έχει το δικαίωμα να παρέμβει.

Ο Al-Mahjoub εξήγησε ότι «η γεωγραφική φύση των περιοχών Sirte και Al-Jafra καθιστά την επίθεση σε αυτές να συνοδεύεται με κάλυψη από αέρος και αυτό τους καθιστά μια πολύ περίπλοκη διαδικασία για τις τουρκικές δυνάμεις».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail