Κρίμα να υποκύψουμε στις τουρκικές πιέσεις για διάλογο, όταν η τουρκική οικονομία είναι έτοιμη να σκάσει

Freepen.gr - Η λίρα Τουρκίας πλησίασε κοντά σε ένα ρεκόρ χαμηλής ισοτιμίας έναντι του ευρώ τη Δευτέρα, λόγω των κρατικών παρεμβάσεων που την έχουν συνδέσει με το δολάριο και της ανησυχίας επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα για τα σχέδια γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το Reuters.

Το τουρκικό νόμισμα έχει υποχωρήσει περίπου 7% έναντι του ευρώ σε δύο μήνες καθώς έχει σχεδόν σταθερή τιμή έναντι του νομίσματος των ΗΠΑ. Η κεντρική τράπεζα και οι κρατικές τράπεζες της Τουρκίας έχουν πουλήσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια για να σταθεροποιήσουν τη συναλλαγματική ισοτιμία των ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία και πηγές.

Αλλά με το ευρώ να ανεβαίνει στο ισχυρότερο επίπεδο έναντι του δολαρίου σε σχεδόν δύο χρόνια, η λίρα υποχώρησε στο 8.0488 έναντι του ευρώ έως τις 1219 GMT, αποδυναμώμενη από το κλείσιμο των 7.9733 την Παρασκευή.

Νωρίτερα η λίρα είχε υποχωρήσει στα 8.0556 ευρώ, η πιο αδύναμη από ισοτιμία στο αποκορύφωμα της νομισματικής κρίσης της Τουρκίας τον Αύγουστο του 2018 όταν έφτασε στα 8.2029.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail