Έλληνας πρέσβης στο Κάιρο στην Ahram: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ


Freepen.gr - Ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο Νικόλαος Γαριλίδης αναφέρει σε συνέντευξή του στην ahram.org.eg ότι η συμφωνία θαλάσσιας οριοθέτησης μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

«Είμαστε κοντά, πολύ κοντά» σε μια συμφωνία, δήλωσε ο κ. Γαριλίδης στο Al-Ahram Weekly στο γραφείο του στο Κάιρο νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Γαριλίδη, κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκαν 13 γύροι διαπραγματεύσεων μεταξύ Καΐρου και Αθήνας. «Ο τελευταίος γύρος συνομιλιών έληξε στην Αθήνα την Τρίτη», πρόσθεσε.

Ο κ. Γαριλίδης σύμφωνα με το δημοσίευμα είπε ότι μπορεί να υπάρξει ακόμη ένας γύρος ή δύο συνομιλιών μεταξύ των τεχνικών αντιπροσωπειών, αλλά ότι στο τέλος της ημέρας «και οι δύο πλευρές θα πρέπει να εχουν τη σοφία των αντίστοιχων πολιτικών ηγεσιών για να ολοκληρώσουν τη συμφωνία».


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail