Η Τουρκία έστειλε πάνω από 1.000 μαχητές στη Λιβύη τις τελευταίες ημέρες εν όψει Σίρτης

Reuters
Freepen.gr - Η Τουρκία έχει στείλει περισσότερους από 1.000 μαχητές για να υποστηρίξει την κυβερνημένη υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ Λιβύη εναντίον των δυνάμεων του στρατηγού Khalifa Haftar, μετέδωσε το Al Arabiya τη Δευτέρα, επικαλούμενη άγνωστες πηγές.

Η Τουρκία μετέφερε περίπου 1.400 μαχητές της Τυνήσιους που είναι συνδεδεμένοι με εξτρεμιστικές οργανώσεις στις επαρχίες Χαλέπι και Ιντλίμπ της Συρίας στη Λιβύη για να πολεμήσουν παράλληλα με την Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) τις τελευταίες ημέρες, ανέφερε το Al Arabiya.

Εν τω μεταξύ, δύο τουρκικά αεροπλάνα έφτασαν στη Λιβυκή πόλη Μισράτα τη Δευτέρα μεταφέροντας πάνω από 500 μισθοφόρους από τη Συρία, την Τυνησία, την Αίγυπτο και το Σουδάν.

Ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο - επιβεβαίωσε τις αναφορές στο Al Arabiya σε συνέντευξή του, προσθέτοντας ότι «η Άγκυρα στέλνει μαχητές στη Λιβύη, όχι μόνο μισθοφόρους».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail