Ρώσος αξιωματούχος ονειρεύεται ανταγωνισμό Su-57 και τουρκικού TF-X (και μετά ξύπνησε)

Sergei Bobylev/TASS
Freepen.gr - Τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς Su-57 και τα τουρκικά TF-X μπορούν να γίνουν πιθανοί ανταγωνιστές εάν εισέλθουν στην παγκόσμια αγορά όπλων

"Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο, όταν οι Τούρκοι συνεργάτες μας δημιουργήσουν τον εθνικό τους μαχητικό TF-X, και αν και αυτό και το δικό μας u-57 εισέλθουν στην παγκόσμια αγορά όπλων, θα μπορούσαν ενδεχομένως να γίνουν ανταγωνιστές. Αυτό είναι φυσιολογική πραγματικότητα, είμαστε πάντα έτοιμοι για υγιή ανταγωνισμό σε δίκαιο παιχνίδι με κανόνες", δήλωσε ο Ντμίτρι Σούγκαεφ, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας (FSMTC) σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Ekoturk της Τουρκίας.

To μαχητικό πέμπτης γενιάς Su-57 προορίζεται για την εξάλειψη όλων των τύπων στόχων σε αέρα, έδαφος και νερό. Το αεροπλάνο διαθέτει υπερηχητική ταχύτητα πτήσης, εσωτερικά διαμερίσματα για όπλα, ραδιοαπορροφητική βαφή και το νεότερο σύστημα εξοπλισμού.

Το TF-X είναι ένα έργο ενός μαχητικού πέμπτης γενιάς, που αναπτύχθηκε από την τουρκική αεροδιαστημική εταιρεία TAI για αντικατάσταση των αεροσκαφών F-16 των ΗΠΑ. Τον Νοέμβριο του 2017, ο τότε υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Νουρετίν Κανίκλι σημείωσε ότι ενώ ορισμένα έθνη, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, συμμετέχουν στο έργο, η Τουρκία σχεδίασε το έργο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην εξαρτάται τελικά από κανένα έθνος ή εταιρεία.

Η ουσία βέβαια είναι ότι το μεν Su-57 έχει καθυστερήσει πάρα πολύ αντιμετωπίζοντας σοβαρότατα προβλήματα ενώ το TF-X υπάρχει μέχρι στιγμής μόνο σε μοντέλο από κόντρα πλακέ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail