Knyaz Vladimir: Το νεώτερο πυρηνικό υποβρύχιο στον κόσμο εντάχθηκε στο Βόρειο Στόλο της Ρωσίας

@KomissarWhipla
Freepen.gr - Το βελτιωμένο πυρηνικό υποβρύχιο στρατηγικών πυραύλων από το Project 955A κλάσης Borei-A, Knyaz Vladimir εντάχθηκε στο Ρωσικό Ναυτικό την Παρασκευή, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Μια πηγή στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι το βελτιωμένο πυρηνικό υποβρύχιο Knyaz Vladimir θα ενταχθεί στο 31ο τμήμα υποβρυχίων του Βόρειου Στόλου.

Το Knyaz Vladimir ολοκλήρωσε τις δοκιμές του στα τέλη του 2019, αλλά η παράδοση καθυστέρησε λόγω βλαβών. Μετά τις σχετικές εργασίες, το υποβρύχιο πραγματοποίησε τις τελικές δοκιμές στη Λευκή Θάλασσα στις 12-21 Μαΐου και μετά επέστρεψε στο Severodvinsk. Το πιστοποιητικό αποδοχής / παράδοσής του υπογράφηκε στις 28 Μαΐου.

Το Knyaz Vladimir αντιπροσωπεύει την τέταρτη γενιά πυρηνικών υποβρυχίων που κατασκευάστηκαν για το Ρωσικό Ναυτικό. Καθελκύστηκε το Νοέμβριο του 2017. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, το υποβρύχιο είναι λιγότερο θορυβώδες και διαθέτει βελτιωμένα συστήματα ελέγχου ελιγμών, βάθους και εξοπλισμού.

Όλα τα υποβρύχια κατηγορίας Borei μπορούν να μεταφέρουν 16 βαλλιστικούς πυραύλους Bulava και διαθέτουν σωλήνες τορπιλών 533 mm.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail