Θυμός αλλά στα λόγια για το Κάιρο: Ό,τι πετύχαμε κατά του ISIS, το υπονομεύει η Τουρκία στη Λιβύη

Freepen.gr - Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Sameh Shoukry κατηγόρησε την Τουρκία για την αποστολή ξένων μαχητών από τη Συρία στη Λιβύη.

Σε μια τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη σε συνάντηση του Παγκόσμιου Συνασπισμού κατά του ISIS, ο Shoukry προειδοποίησε ότι η επιτυχία έναντι των ξένων μαχητών στη Συρία και το Ιράκ που επιτυγχάνεται από τον συνασπισμό απειλείται από τον ρόλο που παίζει σήμερα η τουρκική κυβέρνηση όσον αφορά την πρόσληψη, εκπαίδευση και μεταφορά χιλιάδων ξένων μαχητών από τη Συρία στη Λιβύη.

Οι τουρκικές πρακτικές αποτελούν σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και των στόχων που επιδιώκει ο συνασπισμός, δήλωσε ο Shoukry, προσθέτοντας ότι ο συνασπισμός και το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να αναγκάσουν την Τουρκία, η οποία είναι μέλος του συνασπισμού κατά του ISIS (υποτίθεται λέμε εμείς), να σταματήσει αυτές τις πρακτικές και πρέπει να το θεωρηθεί υπεύθυνη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail