Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα στη συμφωνία της με την Ιταλία δέχεται τη θέση μας για τα νησιά

Freepen.gr - Αναφερόμενος στην πρόσφατη συμφωνία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δυστυχώς επιβεβαίωσε πολύ γρήγορα τις ανησυχίες πολλών για πτυχές της συμφωνίας, που ακόμη δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία δεν ανησυχεί για αυτό (τη συμφωνία), καθώς δεν αφορά την Ανατολική Μεσόγειο ή το Αιγαίο Πέλαγος, όπου η Τουρκία έχει ακτές.

"Η συμφωνία τους απέδειξε την εγκυρότητα του επιχειρήματος της Τουρκίας για τέτοιες θαλάσσιες συμφωνίες", είπε ο Τσαβούσογλου μιλώντας στη Daily Sabah, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα απαιτεί από όλα τα νησιά, νησίδες και βράχους να αντιμετωπίζονται ως ηπειρωτική χώρα, αλλά δέχτηκε το επιχείρημα της Τουρκίας στις θάλασσες του Αιγαίου και της Μεσογείου στη συμφωνία της με την Ιταλία.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail