Πρώην ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας αποκαλύπτει το σχέδιο Ερντογάν για τον έλεγχο Λιβύης και Βόρειας Αφρικής

Freepen.gr - Ο Salah al-Haddad, ο οποίος ήταν μέλος του Συμβουλίου Shura του Διεθνούς Δικτύου της Μουσουλμανικής Αδελφότητας έως ότου αποχώρησε από την ισλαμική ομάδα το 2002, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του Al-Ain News την Κυριακή, δήλωσε ότι η τρομοκρατική οργάνωση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σκιαγράφησε ένα γενικό σχέδιο το 2006 για τον έλεγχο της Λιβύης και της Βόρειας Αφρικής. Ο Ερντογάν το αποκάλυψε το 2018 στην Κωνσταντινούπολη κατά την 90η επέτειο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, παρουσιάζει το almarsad.co.

Δήλωσε ότι ο Ερντογάν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να γιορτάσει τα εκατό χρόνια στην Τρίπολη, την πρωτεύουσα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη Βόρεια Αφρική σύμφωνα με τα σχέδια τους.

Στη συνέχεια, όμως, το διεθνές τρομοκρατικό σχέδιο αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα όταν ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης έφτασε στα περίχωρα της πρωτεύουσας, Τρίπολη. Στη συνέχεια, ο οργανισμός αποκάλυψε δημόσια το διεθνές σχέδιό του και δεσμεύτηκε να κάψει όλη τη Βόρεια Αφρική. Ο Khaled al-Mishri, επικεφαλής του λεγόμενου συμβουλευτικού Ύπατου Συμβουλίου του Κράτους, το δήλωσε ότι σε μια τηλεοπτική συνέντευξη στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Μόσχα στις 22 Μαρτίου 2019, υποστήριξε ο al-Haddad:

"Η κατάσταση του κλάδου της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Λιβύης είναι μοναδική επειδή ανέλαβε την υλοποίηση του σχεδίου του 2028 για το διεθνές δίκτυο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Αυτό έχει καταστήσει τη Λιβύη μια εστία για όλες τις οργανώσεις της Αδελφότητας, τους ηγέτες και τις πολιτοφυλακές, μαζί με τους συμμάχους τους σε περιφερειακές και δυτικές χώρες, όπου όλοι επιδιώκουν να εγκαινιάσουν τη Μουσουλμανική Αδελφότητα ως κυβερνήτες της Λιβύης"

Υποστήριξε επίσης ότι οι «Νεο-Οθωμανοί», με επικεφαλής τον Ερντογάν, φιλοδοξούν να δημιουργήσουν στρατιωτικές βάσεις στη Λιβύη για να αποτελέσουν αφετηρία για τους ελιγμούς τους μαζί με τις τρομοκρατικές οργανώσεις για να αποσταθεροποιήσουν τις χώρες της περιοχής και να υπονομεύσουν τα καθεστώτα τους για τον έλεγχο της Μεσογείου Θάλασσα μέσω της Λιβύης. 

«Με αυτόν τον τρόπο, σκοπεύουν να πολιορκήσουν την Ευρώπη και να στραγγαλίσουν την Αίγυπτο. έχουν οικονομικούς και αποικιακούς στόχους και ιδεολογικούς μοχλούς», πρόσθεσε ο al-Haddad ενώ αποκάλυψε πως:

«Η διεθνής τρομοκρατική οργάνωση έδωσε εντολή στην Τουρκία, συγκεκριμένα στον Ερντογάν, μέλος του διεθνούς δικτύου, να επέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη. Αυτό ξεκίνησε κρυφά από το 2012. Η Τρίπολη είναι το τελευταίο προπύργιο και η βάση τους στη Βόρεια Αφρική".

Επίσης επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι περισσότερες από τις σημαντικές περιοδικές διεθνείς συναντήσεις της Μουσουλμανικής Αδελφότητας πραγματοποιήθηκαν στην Τουρκία για δεκαετίες, ακόμη και πριν ο Ερντογάν ανέβει στην εξουσία το 2002.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail