Ναυτική βάση κόντα στα σύνορα με τη Λιβύη ετοιμάζει η Αίγυπτος για τον έλεγχο της περιοχής

Freepen.gr - Μια ομάδα φωτογραφιών αποκάλυψε την ετοιμότητα της Αιγύπτου να ανοίξει μια νέα στρατιωτική βάση που ονομάζεται ναυτική βάση «Jerjoub» κοντά στα σύνορα της Λιβύης.

Ο Αιγύπτιος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, Mohamed Al-Kinani, δήλωσε στο RT Arabic ότι αυτή η βάση θα αποτελέσει κομβικό σημείο για υλικοτεχνική υποστήριξη προς τις αιγυπτιακές δυνάμεις στην Ερυθρά και τη Μεσόγειο θάλασσα, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και τις απειλές που υπάρχουν σήμερα στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων της προστασίας των οικονομικών συμφερόντων της Αιγύπτου, της διασφάλισης των παγκόσμιων ναυτιλιακών γραμμών και του ρόλου της Αιγύπτου στην προστασία της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας στην ανατολική και νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ο Al-Kinani υποστήριξε ότι αυτή η βάση θα χρησιμεύσει για να βοηθήσει στις «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις και απόπειρες τρομοκρατών να διεισδύσουν στις παράκτιες περιοχές της Αιγύπτου και να καταπολεμήσουν το λαθρεμπόριο όπλων και την παράνομη μετανάστευση».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail