Τουρκία: Πρόκειται για δική μας υφαλοκρηπίδα, θα συνεχίσουμε αποφασιστικά

Freepen.gr - Απάντηση του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Hami Aksoy, σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας για την αίτηση της Turkish Petroleum για άδειες για σεισμικές έρευνες και δραστηριότητες γεώτρησης:

Οι νέες περιοχές αδειών για τις οποίες αιτήθηκε η Turkish Petroleum, σχετικά με τις δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης, βρίσκονται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας όπως έχει δηλωθεί στον ΟΗΕ. Η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα επί της περιοχής που ανακοινώσαμε επανειλημμένα.

Έχουμε δεσμευτεί πλήρως να προστατεύσουμε τόσο τα δικαιώματά μας όσο και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτό το πλαίσιο, οι σεισμικές μας δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης διεξάγονται σύμφωνα με το προηγουμένως εγκριθέν σχέδιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail