Ο Σάρραζ απέρριψε την εκεχειρία: Έδωσε εντολή για κατάληψη Σίρτης-Τζούφρα

Freepen.gr - Στην πρώτη επίσημη δήλωση μετά την ανακοίνωση της «Διακήρυξης του Καΐρου», ο Πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου, Fayez al-Sarraj απέρριψε σιωπηρά την πρωτοβουλία του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ ελ-Σίσι χθες στο Κάιρο με την παρουσία του Προέδρου του Κοινοβουλίου της Λιβύης Aguila Saleh και του αρχηγού του στρατού, Halifa Haftar, για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη και την επίτευξη βιώσιμης κατάπαυσης του πυρός.

Όπως αναφέρει το Al Marsad, ο Fayez al-Sarraj, σύμφωνα με το γραφείο των ΜΜΕ της Επιχείρησης «Ηφαιστείου της οργής - Operation Volcano of Anger», πραγματοποίησε τηλεφωνική κλήση στον Ταξίαρχο Ιμπραήμ Μπέιτ Αλ Μαλ, Διοικητή της Επιχείρησης Απελευθέρωσης Σίρτης και Τζούφρα την Κυριακή.

Οι δύο πλευρές μίλησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των στρατιωτικών επιχειρήσεων και την ετοιμότητα των μαχητών της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) να εκτελέσουν τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί.

Ως «Ανώτατος Διοικητής του Στρατού της GNA», ο Sarraj διαβίβασε τα συγχαρητήριά του για αυτό που περιέγραψε ως «νίκη» που επιτεύχθηκε χθες σε σχέση με την απόπειρα επίθεσης στη Σίρτη.

Ο Sarraj ολοκλήρωσε τη συνομιλία επιβεβαιώνοντας ότι το μονοπάτι που ανοίχτηκε από τις θυσίες των μαρτύρων της GNA πρέπει να συνεχιστεί για να εκδιωχθούν οι «εγκληματικές συμμορίες και μισθοφόροι που ήρθαν στη Λιβύη από μακριά» (αναφέρεται στις Ένοπλες Δυνάμεις της Λιβύης). Αυτό συνεπαγόταν την επίσημη άρνησή του για τη Διακήρυξη του Καΐρου και την πρόθεση της GNA να συνεχίσει τις μάχες και την επίθεσή της στη Σίρτη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail