Νέα συμφωνία Τουρκίας-Τρίπολης για την εκπαίδευση πιο πολλών ρεμπετασκέρηδων

Freepen.gr - Η Τουρκία και η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας με έδρα την Τρίπολη (GNA) κατέληξαν σε μια νέα συμφωνία για την εκπαίδευση μισθοφόρων, αναφέρει η Africa Intelligence.

Ο γαλλικός ιστότοπος, ο οποίος βρίσκεται κοντά σε αρκετές δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, δήλωσε ότι η τουρκική στρατιωτική εταιρεία Sadat, υπέγραψε ένα συμβόλαιο με μια εταιρεία ασφαλείας που διαχειρίζεται ένας Λιβύος άνδρας με το όνομα Fawzi Abukatef, για τον οποίο ο ιστότοπος λέει ότι είναι η κορυφαία προσωπικότητα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Σύμφωνα με την Africa Intelligence, η Sadat, που σύμφωνα με την έκθεση λειτουργεί υπό την επίβλεψη της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών, υπέγραψε συνεργασία με την εταιρεία ασφαλείας της Λιβύης για να εκπαιδεύσει τις δυνάμεις που πολεμούν μαζί με την GNA, σημειώνοντας ότι η τουρκική εταιρεία ασφαλείας προσπαθούσε πριν από αρκετούς μήνες να να κερδίσει συμβόλαια στρατιωτικής εκπαίδευσης μετά την εκτεταμένη επέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη.

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι η Sadat μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της για να εκπαιδεύσει τους Σύριους μαχητές που έστειλε η Τουρκία για να πολεμήσει ενάντια στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail