Δυστυχώς ήμασταν υπερβολικά προβλέψιμοι με την Τουρκία

Δυστυχώς, εμείς ήμασταν υπερβολικά προβλέψιμοι, υπερβολικά γραμμικοί. Θα κάνουμε καλά να θεωρήσουμε τους εαυτούς μας το αουτσάιντερ σε αυτό τον ανταγωνισμό και να ωθήσουμε μια στρατηγική με μη γραμμικό τρόπο. Ίσως το μόνο πράγμα που φοβούνται οι ηγέτες της Άγκυρας περισσότερο από τη στρατιωτική ισχύ είναι η απόρριψη της κυριαρχίας τους από τον ίδιο τον λαό της Τουρκίας. 

Οι απαντήσεις μας προς το παρόν θα πρέπει να εξυπηρετούν τον βραχυπρόθεσμο στόχο μας να αναγκάσουμε την Τουρκία να παίξει περισσότερη άμυνα και λιγότερη επίθεση κατά του Ελληνισμού. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να μειώσουμε την ανησυχία μας για την "πρόκληση" της Τουρκίας, πχ να αυξήσουμε την αιγιαλίτιδα ζώνη (χωρικά ύδατα) σε 12νμ. και να απελευθερώσουμε τα αντιεροπορικά συστήματα σε όλο το Αιγαίο, ενημερώνοντας τους συμμάχους. 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Δεν αποτελεί βάση ορθής πολιτικής να δίνουμε προτεραιότητα στην ψυχική ηρεμία του Ερντογάν. 

Η τουρκική κυβέρνηση θα συνεργαστεί με τη Δύση αν αυτή η πορεία εξυπηρετεί τους στόχους της. Διαφορετικά, δεν θα γίνει. Πρέπει να κάνουμε το ίδιο.

Δημήτρης Τσαϊλάς
υποναύαρχος ε.α.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail