Η Τρίπολη θέλει πρώτα Σίρτη, Τζούφρα και να αποτρέψει τη δημιουργία ρωσικής βάσης

Freepen.gr - Oι δυνάμεις της κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας της Τρίπολης (GNA) σκοπεύουν να ανακτήσουν έδαφος από τις δυνάμεις του Εθνικού Λιβυκού Στρατού, του Khalifa Haftar και να εμποδίσουν τη Ρωσία να δημιουργήσει βάση πριν αποδεχθούν τις διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Fathi Bashagha στο Bloomberg την Κυριακή, μια μέρα αφότου ο Haftar δέχθηκε την αιγυπτιακή πρόταση για εκεχειρία στο Κάιρο.

Μετά την κατάληψη της Σίρτης στις ακτές της Μεσογείου και της βάσης Juffra στην κεντρική Λιβύη, η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση στην Τρίπολη θα είναι ανοιχτή σε πολιτικές συνομιλίες με την Ανατολή, δήλωσε ο Bashagha. 

Ο Haftar ες ανακοίνωσε στο Κάιρο ότι σταμάτησε την επίθεσή του στην πρωτεύουσα και θα επιδιώξει μια πολιτική διαδικασία για την επίλυση του πολέμου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail