Αποφεύγει να πει τη λέξη Τουρκία η κυρία Πρόεδρος


από το fb της ΠτΔ
Το γεύμα στο "Σουλτάν Τεπέ" και η απουσία της από την δέηση για την Άλωση - Η τριήμερος επίσκεψις της Προέδρου της Δημοκρατίας στην Θράκη εξελίχθη, σε γενικές γραμμές, καλά. Σε αντίθεση με την πρόσφατη επίσκεψη της στις Καστανιές του Έβρου. Η κυρία Σακελλαροπούλου συνοδευόμενη από τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θόδωρο Καράογλου και τον σύντροφο της Παύλο Κοτσώνη ο οποίος έμεινε σε δεύτερο πλάνο κράτησε σχεδον όλες τις ισορροπίες σε μια εθνικώς ευαίσθητη περιοχή από που μάλιστα έλκει την καταγωγή της (Σταυρούπολη Ξάνθης). 

Από: estianews.gr

Συναντήθηκε με όλους τους Βουλευτές και τους αιρετούς πρώτου και δευτέρου βαθμού, με τους δραστήριους Μητροπολίτες Ξάνθης Παντελεήμονα και Μαρωνείας-Κομοτηνής Παντελεήμονα, αντάλλαξε χαιρετισμούς με τους Μουφτήδες και τον εκπρόσωπο της Αρμενικής Εκκλησίας, έκανε μια εξαιρετική ιστορική ομιλία στην Οικία του Μάνου Χατζιδάκι διανθισμένη με ωραία στοιχεία, είδε Πομάκες στο χωριό Γλαύκη, ήπιε καφέ με χριστιανές και μουσουλμάνες στην Κομοτηνή, μετέβη στην Τσανάκλειο Σχολή στην Κομοτηνή που ήταν το ιστορικό κτίριο της Γενικής Διοικήσεως Θράκης, επεσκέφθη το Δ’ Σώμα Στρατού και την έδρα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Προς τιμήν της μάλιστα έκανε ειδική αναφορά στην Νομική Σχολή Κομοτηνής και ζήτησε από την Κυβέρνηση να προσθέσει ένα ειδικό κεφάλαιο για την Θράκη στο πλαίσιο της συντάξεως του προγράμματος αξιοποιήσεως των 33,5 δισ. ευρώ.

Πέραν όλων των άλλων οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στην Πρόεδρο ότι απέφυγε τις κακοτοπιές. Πριν αναχωρήσει από την Αθήνα άκουσε τις συμβουλές των αρμοδίων και δεν ενέταξε το γυμνάσιο ”Τζελάλ Μπαγιάρ” στο πρόγραμμα της ενώ τη μερίμνη του έμπειρου Διευθυντή Ασφαλείας της δεν κατέστη δυνατόν να την πλησιάσουν και να φωτογραφηθούν μαζί της αιρετοί άρχοντες της περιοχής που έχουν προκαλέσει με σκανδαλώδεις δηλώσεις τους αθηναϊκά μέσα ενημερώσεως. Εάν τα κατάφερναν θα τινάζετο όλη η επίσκεψις στον αέρα. Ευτυχώς! Αναγνωρίζουμε, λοιπόν, ότι η κ. Σακελλαροπούλου μετέβη στην Θράκη επαρκώς προετοιμασμένη στα βασικά. Ωστόσο θεωρούμε ότι έχασε μια μεγάλη ευκαιρία. Η επίσκεψίς της συνέπεσε με την προκλητική εκδήλωση που έκανε στην Αγία Σοφία ο Πρόεδρος Ερντογάν. Η επίσκεψίς της συνέπεσε επίσης με τα πρόσφατα γεγονότα στον Έβρο και τις τουρκικές προκλήσεις με Navtex νοτίως της Κρήτης. Η επίσκεψίς της συνέπεσε επίσης με την πραγματοποίηση επιμνημοσύνου δεήσεως που πραγματοποίησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στον Μητροπολιτικό Ναό ο τοπικός ιεράρχης Παντελεήμων. Ειρωνεία της ιστορίας δε, η δέησις έγινε την στιγμή που η Πρόεδρος μετέβη στο Μνημείο Πεσόντων στην Κομοτηνή προκειμένου να καταθέσει στεφάνι. Ο Μητροπολιτικός Ναός στον οποίο πραγματοποιήθηκε το τρισάγιο απείχε μερικές δεκάδες μέτρα από το Μνημείο. Θα μπορούσε να πάει η κ. Σακελλαροπούλου εκεί και να στείλει μήνυμα στον ομόλογό της Πρόεδρο Ερντογάν. Αλλά και να μην πήγαινε, μια δήλωσις που θα εγίνετο από την Θράκη τόσο για τις προκλήσεις με την Αγία Σοφία το παγκόσμιο μνημείο του Χριστιανισμού όσο και για τον Έβρο και την Κρήτη, θα ήταν αρκετή για να κερδίσει η Πρόεδρος την αγάπη και την συμπάθεια των Ελλήνων. Να γίνει η Πρόεδρος που ομιλεί στο όνομά μας όπως όλοι οι προκάτοχοί της. Δεν θα παθαίναμε τίποτε αν ορθώναμε λίγο ανάστημα και αν η Πρόεδρος εστέκετο μεταξύ μιας Εκκλησίας και ενός τζαμιού σε ένα χωριό (δίπλα-δίπλα είναι σε αρκετά) για να απαντήσει στον βλάσφημο. Δεν θα μας κήρυσσε τον πόλεμο ο Ερντογάν για μια δήλωση. Δεν θα προκαλείτο θερμό επεισόδιο. Ωστόσο με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι η κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν το έκανε. Έχασε την ευκαιρία. Αντιθέτως προέβη σε μια γλυκανάλατη δήλωση με την οποία απέφυγε για μια ακόμη φορά να προφέρει την λέξη ”Τουρκία”. Έκανε λόγο για ”εξ ανατολών γείτονα”. Το ίδιο έπραξε και στο πρόσφατο μήνυμά της για την γενοκτονία των Ποντίων, λέτε και οι Τούρκοι τα εκτιμούν αυτά.

Ενώ, λοιπόνο Τούρκος Πρόεδρος και οι εκπρόσωποι του χλεύασαν την πατρίδα μας την ίδια μέρα για δήθεν ”ιστορικό κόμπλεξ” που διακατέχεται για την αποφράδα επέτειο της Αλώσεως και συνέδεσαν την μαύρη επέτειο με τάχα καταπίεση στις προσευχές των μουσουλμάνων της Θράκης στο ραμαζάνι, η κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε τα εξής ολίγα: ”Η δική μας απάντηση απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από τον εξ ανατολών γείτονα είναι η Ελλάδα της δημιουργίας, της ισονομίας, του κράτους δικαίου, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της συνεργασίας , της προόδου και των ανοικτών οριζόντων”. Ναι πράγματι είναι όλα αυτά η Ελλάδα, καμμία αντίρρησις αλλά όχι μόνον αυτά. Για την ιστορία, τέλος, η κ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας εδέχθη και παρεκάθισε σε γεύμα που παρέθεσε ο τοπικός Δήμος Κομοτηνής σε εστιατόριο με ωραία ανατολίτικη κουζίνα που φέρει την επωνυμία ”Σουλτάν Τεπέ ”… Όχι και το πλέον εύστοχο. Τα προσέχουμε αυτά!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail