Πάμε για μεγάλη μάχη στη Σίρτη; Συγκέντρωση δυνάμεων κι από τις δύο πλευρές!

Freepen.gr - Η Γενική Διοίκηση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) στη Βεγγάζη έχει αναπτύξει περισσότερες δυνάμεις στις πρώτες γραμμές δυτικά της Σίρτης, καθώς οι δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης που υποστηρίζονται από την Τουρκία προετοιμάζονται να ξεκινήσουν μια άλλη μεγάλη επίθεση.

Τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν σε τοπικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους έδειξαν εικόνες τετρακίνητων οχημάτων οπλισμένων με αντιαεροπορικά όπλα, στρατιωτικά οχήματα, οχήματα επικοινωνίας και πυροβολικό που κατευθύνονταν στο δυτικό τμήμα της Σίρτης την Παρασκευή.



Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρεται ότι το 128ο τάγμα πεζικού του LNA έστειλε επίσης ενισχύσεις στις γραμμές επαφής δυτικά της πόλης.

Ενώ οι μάχες σταμάτησαν εντελώς πριν μερικές ημέρες στην περιοχή, μια νέα επίθεση από τις δυνάμεις της GNA αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες, καθώς αρκετές αναφορές έδειξαν ότι οι τελευταίες έστειλαν αρκετά στρατεύματα σε αυτό το μέτωπο.

Ένας διοικητής πεδίου της GNA είπε στο RT Arabic ότι οι δυνάμεις του περιμένουν την ολοκλήρωση της εγκατάστασης συστημάτων αεροπορικής άμυνας και αντιαεροπορικών για να συνεχίσουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις στην περιοχή.

Nα σημειωθεί ότι το βράδυ της Παρασκευής η Τρίπολη απέρριψε την πρόταση της Αιγύπτου για να συνέλθει ο Αραβικός Σύνδεσμος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail