Στη Γαλλία αρχίζουν ξανά να μιλούν για "εθνική κυριαρχία", στην Ελλάδα;

philriley427 / pixabay
Την ώρα λοιπόν που το δικό μας πολιτικό σύστημα, εντελώς απομακρυσμένο από την ελληνική πραγματικότητα και εντελώς αφελληνισμένο, προβάλλει ως νέο αφήγημα τον νέο πατριωτισμό, στη Γαλλία ακόμη και ο ευρωαγαπούλης Μακρόν μιλά για "εθνική κυριαρχία". Μία λέξη που στην Ελλάδα έχουμε πάψει να αναφέρουμε εδώ και κάτι δεκαετίες, καθώς θεωρήσαμε ότι η λέξη και η ιδέα δεν συνάδει με το "ευρωπαϊκό" αφήγημα. 

Ελένη Παπαδοπούλου

Εθνική κυριαρχία σε μία Ευρωπαϊκή Ένωση, που σου επιβάλλει τα πάντα, μέχρι και κυβερνήσεις, δεν νοείται. Στη Γαλλία ο κορυφαίος φιλόσοφος Onfray, πρώην αριστερός, ιδρύει περιοδικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, με όνομα "Εθνικό Μέτωπο". Στόχος του ο αγώνας των ιδεών για την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, που έχει χαθεί μέσα στη ζούγκλα της παγκοσμιοποίησης, την Ευρώπη που διαλύεται και τον κίνδυνο του Ισλάμ.

Συνεργάτες του κορυφαίες πένες στη Γαλλία από όλους τους χώρους, με κοινό ιδεολογικό όμως υπόβαθρο όσον αφορά την εθνική κυριαρχία.

Στην Ελλάδα δεν αναμένουμε κάτι αντίστοιχο, καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αντίστοιχες φωνές πνίγονται από τα συστημικά μέσα και από την προβολή ασόβαρων που καπελώνουν σοβαρούς. Ο Onfray και οι συνεργάτες του, που στη Γαλλία γράφουν σε κορυφαία έντυπα, στην Ελλάδα θα θεωρούνταν ψεκασμένοι και θα έψαχναν για δουλειά.

Το ελληνικό αφήγημα είναι αυτό που προβάλλουν τα Νέα, η Καθημερινή, οι καμμένοι της Αριστεράς και γενικά οι αφελληνισμένοι που έχουμε για δημοσιογράφους.

Στην εθνική κυριαρχία εμείς προτάσσουμε νέο πατριωτισμό από τα χείλη της Προέδρου της Δημοκρατίας, της κυρά Γιάννας και του κάθε μανταμοσουσουδιάρη που αποφάσισε ότι η χώρα είναι αποικία και εμείς ηλίθιοι.

Δεν τσιμπάμε. Δεν διαβάζουμε και δεν ακούμε ελληνικά ΜΜΕ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail