Μερικά εύλογα ΓΙΑΤΙ προς Ιερώνυμο και ΔΙΣ για τις κλειστές εκκλησίες

Η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση, η Κανονικότητα επέτρεψε εν μέρη αλλά οι …πληγές παραμένουν. Ιδιαίτερα στην Εκκλησία που «μάτωσε» από τον Μάρτιο και συνεχίζει να δέχεται πυρά για την εύρυθμη λειτουργία τους.


Πρώτη φορά στην ιστορία της οι λατρευτικοί χώροι της Ορθοδοξίας δέχθηκαν τέτοια απαξίωση . Αμφισβητήθηκε ακόμα και η Θεία Κοινωνία από ορισμένους επιστήμονες με την συγκατάθεση προφανώς του κράτους.

Το κράτος έκανε την δουλειά του…επιβάλλοντας το κλείσιμο των Ιερών Ναών! Η διοικούσα εκκλησία όμως γιατί συναίνεσε;!

Οι Ιεροί Ναοί έβαλαν λουκέτο θυμίζοντας μαγαζιά που κλείνουν αφήνοντας τους πιστούς αλειτούργητους και ακοινώνητους τις άγιες ημέρες του Πάσχα απογοητεύοντας τους πιστούς που δεν επιστρέψει μαζικά στους Ναούς, όπως θα ανέμενε κανείς.

Ο πιστός λαός είναι βαθιά πληγωμένος.

Γιατί να μην λειτουργήσουν οι Ναοί με κανόνες ασφαλείας όπως τα φαρμακεία και τα σουπερ μάρκετ ; Άλλωστε η Εκκλησία είναι θεραπευτήριο ψυχών και δεν κλείνει ποτέ. Όπως άλλωστε είχε γίνει τόσους αιώνες με διάφορες επιδημίες πιο επικίνδυνες και μεταδοτικές.

Το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας καταστρατηγήθηκε εξ ολοκλήρου.

Όσο αφορά τις ανακοινώσεις τος ΔΙΣ εν μέσω πανδημίας δεν περιείχαν ίχνος αυτοκριτικής αλλά περιορίστηκαν να κατακρίνουν τα μέσα ενημέρωσης που αντέδρασαν στη στάση της Συνόδου .

Σεβόμαστε την Ιερά Σύνοδο αλλά ας αφουγκραστεί και εκείνη τις φωνές του λαού.

Γιατί Μακαριώτατε και Συνοδικοί Ιεράρχες;!

Γιατί συναινέσατε με την κυβερνητική απόφαση να κλείσουν οι Εκκλησίες και να μην τελούνται τα μυστήρια ούτε και κεκλεισμένων των θυρών; (Αναφέρομαι στο διάστημα πριν την Μεγάλη Εβδομάδα)
Γιατί να μη λειτουργούν οι εκκλησίες (με τους απαραίτητους υγειονομικούς κανόνες)την Μεγάλη Εβδομάδα όταν την ίδια ώρα στις λαϊκές αγορές επικρατούσε ο απόλυτος συνωστισμός;
Γιατί αποφασίσατε να σταματήσουν να ηχούν οι καμπάνες στους Ιερούς Ναούς ακόμα και την Μεγάλη Εβδομάδα;

Γιατί αποφασίσατε να απαγορεύονται τα μεγάφωνα στους Ναούς ώστε να μην ακούγονται οι Ιερές Ακολουθίες ούτε και από αυτά.
Γιατί αποφασίσατε να μπει «φίμωτρο» σε Αρχιερείς, Ιερείς και εκκλησιαστικοί υπάλληλοι εν μέσω της πανδημίας λες και κηρύξετε πένθος στην ελλαδική εκκλησία;

Και πολλά ακόμα ΓΙΑΤΙ απασχολούν τον πιστό λαό αλλά απαντήσεις δε δόθηκαν ποτέ.
Η ιστορία θα κρίνει τα πεπραγμένα όλων!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail