Λιβυκός όλεθρος: Η Τρίπολη ξεκίνησε επιθέσεις στη Σίρτη, αναφορά ότι οι μεγαλύτεροι προσφέρουν την πόλη

Freepen.gr - Ο συνταγματάρχης Μοχάμεντ Κανούνου, εκπρόσωπος των δυνάμεων της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Τρίπολης που υποστηρίζεται από την Τουρκία, ανακοίνωσε το Σάββατο, τη στόχευση τοποθεσιών και ένοπλων μηχανισμών του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) γύρω από το στρατηγικό λιμάνι της Σίρτης.

Ο Κανούνου δήλωσε σε ανακοίνωση Τύπου σήμερα το πρωί ότι «η αεροπορία (GNA) πραγματοποίησε πέντε μαχητικές επιδρομές νότια της Σίρτης με στόχο ένοπλα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων οχημάτων των Εμικράτων που έχουν οι τρομοκράτες και μισθοφόροι».

Η Σίρτη έπεσε πριν λίγους μήνες στα χέρια του LNA, όταν αποφασίστηκε να ασκηθεί πίεση και εξ ανατολών της Τρίπολης. Ωστόσο είχαμε σημειώσει πριν λίγες εβδομάδες πως η διαφαινόμενη τότε αλλαγή των ισορροπιών στο πεδίο της μάχης, θα αρχίσει να μεταφέρει την πίεση πιο ανατολικά. Το λιμάνι της Σίρτης στα ανατολικά της Μισράτα, φαίνεται πως είναι ο πρώτος σταθμός.

Ωστόσο μεταδίδεται μέσω Twitter ότι οι μεγαλύτεροι της πόλης της Σίρτης προσφέρθηκαν να παραδώσουν την πόλη χωρίς μάχη.



Το ερώτημα είναι πως θα αντιδράσουν οι σύμμαχοι του Χαφτάρ, αν δηλαδή θα τον βοηθήσουν ώστε να σταθεροποιήσει και να κρατήσει το ανατολικό τμήμα της Λιβύης ή αν θα τον αφήσουν να ηττηθεί τόσο όσο χρειάζεται ώστε να περάσει στο περιθώριο και να αντικατασταθεί στα πλαίσια μιας ήδη συμπεφωνημένης λύσης έχοντας μοιράσει στο παρασκήνιο τη χώρα. Σε όλα αυτά η Ελλάδα λάμπει δια της απουσίας της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail