Για κίνδυνο πολέμου Τουρκίας-Αιγύπτου προειδοποιούν τα ΗΑΕ στις ΗΠΑ

Freepen.gr - Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εστάλη σε Αμερικανούς αξιωματούχους από την Hagir Elawad, πρώην διευθυντή νομοθετικών υποθέσεων της πρεσβείας των ΗΑΕ στην Ουάσιγκτον, και στέλεχος της εταιρείας lobbying, Akin Gump στις 22 Ιουνίου απευθυνόμενο σε "φίλους".

"Εάν δεν ελεγχθούν οι ενέργειες της Τουρκίας στη Λιβύη, αυτό θα μπορούσε εύκολα να πάει από το κακό στο χειρότερο", τονίζει ο πρέσβης των ΗΑΕ στις ΗΠΑ, Yousef al Otaiba, με έντονους χαρακτήρες στην επιστολή.

«Η Τουρκία συνέχισε να πιέζει και να προκαλεί κοντά στη Sirte και έχει αναπτύξει πλοία του Ναυτικού στα ανοικτά των ακτών. Η ανάλυσή μας είναι ότι αυτό γίνεται σκόπιμα για να τσιμπήσει η Αίγυπτος και να μπει στη Λιβύη και επί του παρόντος, η Αίγυπτος το εξετάζει σοβαρά», έγραψε ο Otaiba.

«Αυτό που θα μπορούσε να έρθει στη συνέχεια είναι μια άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ της Αιγύπτου και της Τουρκίας», συνεχίζει  και προσθέτει: «Αν κάποιος πιστεύει ότι η Λιβύη είναι βρώμικη τώρα, αυτό θα το κάνει 100 φορές χειρότερο».

Σημειώνει επίσης ότι η Τουρκία "θα ιδρύσει υποκατάστημα στα σύνορά της (της Αιγύπτου)" .

«Ο πρέσβης και η ηγεσία των ΗΑΕ ανησυχούν πολύ για τις εξελίξεις που σχετίζονται με τη Λιβύη. Ο Πρέσβης ζήτησε να μοιραστώ τα παρακάτω μηνύματα σε όλους όσους παρακολουθούν τη Λιβύη και σας καλώ να μοιραστείτε αμέσως αυτό το μήνυμα με τα αντίστοιχα μέλη σας. Τα πράγματα εξελίσσονται γρήγορα και είναι πολύ ανησυχητικά», ανέφερε η Elawad.

Το μήνυμα που έστειλε ο Otaiba, μέσω της Elawad, αναφέρει ότι η Τουρκία κλιμάκωσε τη σύγκρουση στη Λιβύη στέλνοντας «τρομοκράτες» στη χώρα που έχει υποστεί πόλεμο και επιχειρεί να παρασύρει την Αίγυπτο στη σύγκρουση αναπτύσσοντας ναυτικά σκάφη κοντά στις ακτές της στη Μεσόγειο.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail