Το Βατερλώ στον τουρισμό έρχεται: Η TUI περικόπτει 8.000 θέσεις εργασίας

Freepen.gr - Η πολυεθνική ταξιδιωτική εταιρεία TUI Group ανακοίνωσε ότι θα περικόψει το 10 τοις εκατό του εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος εν μέσω της πανδημίας των κοροναιών.

Στα εξαμηνιαία οικονομικά της αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν την Τετάρτη, η εταιρεία δήλωσε ότι θα πρέπει να μειώσει το λειτουργικό κόστος για να αντιμετωπίσει την επιρροή από την πανδημία, «τη μεγαλύτερη κρίση που αντιμετώπισε ποτέ η τουριστική βιομηχανία και η TUI».

«Στοχεύουμε να μειώσουμε μόνιμα τη γενική βάση κόστους κατά 30% σε ολόκληρο τον Όμιλο. Αυτό θα έχει αντίκτυπο σε δυνητικά 8.000 θέσεις παγκοσμίως που είτε δε θα προσληφθούν είτε θα μειωθούν», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Fritz Joussen σε δελτίο τύπου [https://www.tuigroup.com/en-en/media/press-releases/2020/2020-05-13-h1-20].

Η εταιρεία ανακοίνωσε τις περικοπές θέσεων εργασίας παρά το γεγονός ότι έχει λάβει κυβερνητική βοήθεια. Οι Γερμανοί βουλευτές έχουν ήδη εγκρίνει δάνειο 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ για την εταιρεία τον Μάρτιο για να μετριάσουν τις επιπτώσεις της κρίσης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail