Το υπερόπλο που φέρουν τα Su-35 και γιατί προτίμησε η Αίγυπτος το ρωσικό μαχητικό

Freepen.gr - Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πρόσφατα την απόκτηση του ρωσικού αεροσκάφους Su-35 από την Αίγυπτο, το οποίο αναμένεται να παραδοθούν στο εγγύς μέλλον. Αν και αυτή η συμφωνία προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια στην αμερικανική πλευρά, και παρά την πίεση της Ουάσινγκτον στο Κάιρο, η Αίγυπτος φέρεται αποφασισμένη να αποκτήσει το μαχητικό που θα αποτελέσει ισχυρό άλμα για την Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία.

Είναι γνωστό ότι τα Su-35 είναι τα πιο δυνατά μαχητικά στην αναχαίτιση καθώς σχεδιάστηκαν ειδικά για να ελέγχουν τον εναέριο χώρο και να αποτρέπουν άλλα αεροσκάφη να είναι στον ουρανό, αλλά το χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτών των μαχητικών είναι ότιφέρουν ένα σούπερ πύραυλο.


Πρόκειται για τον "Kh-59MK2", ο οποίος είναι ένας τακτικός πύραυλος για σταθερούς στόχους με εύρος 550 km για τη ρωσική έκδοση και λιγότερο από 300 km για την έκδοση εξαγωγής, εξοπλισμένο με κεφαλή βάρους 700 kg, με ταχύτητα 1000 km ανά ώρα.


Σε ένα άρθρο της ρωσικής «Komsomolskaya Pravda», ο συντάκτης έγραψε γιατί η Αίγυπτος αγόρασε ρωσικά τζετ αντί για μαχητικά των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, «το Su-35 έχει κερδίσει τη μεγαλύτερη παραγγελία εξαγωγής στην ιστορία του. Αυτή τη φορά, η Αίγυπτος θέλει να αγοράσει 26 τέτοια μαχητικά».

Ο κύριος λόγος για την αγορά αυτών των μαχητικών είναι ότι μπορούν να ξεπεράσουν τα ισραηλινά και αμερικανικά αεροσκάφη F-15 και F-16.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, το Su-35 μπορεί να ταξιδέψει σε μεγάλες αποστάσεις χωρίς ανεφοδιασμό, κάτι που δεν ισχύει για τα ισραηλινά F-15 και F-16.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail