Οι S-400 προκαλούν τις πρώτες απώλειες στα F-35: Η Lockheed ξεμένει από τούρκικα ανταλλακτικά


Freepen.gr - Η έγκαιρη παραγωγή βασικών εξαρτημάτων για το αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων Lockheed Martin F-35 Lightning II έχει τεθεί εκτός λειτουργίας χάρη στην απόφαση των αμερικανικών γερουσιαστών να απομακρύνουν την Τουρκία από το πρόγραμμα, ανέφερε η Breaking Defense, επικαλούμενη μια νέα έκθεση από το Government Accountability Office.

Σύμφωνα με τον παρατηρητή δαπανών, έως και 15 βασικά στοιχεία για το F-35 που παράγονταν στην Τουρκία προς το παρόν δεν «παράγονται με τον απαιτούμενο ρυθμό παραγωγής». Ταυτόχρονα, το GAO ανέφερε ότι η Lockheed έπρεπε να προσπαθήσει να βρει νέους προμηθευτές για 1.005 διαφορετικά εξαρτήματα που προηγουμένως κατασκευάζονταν από Τούρκους εργολάβους άμυνας.

Η συμφόρηση της παραγωγής που προκλήθηκε από τη διακοπή των παραδόσεων τουρκικών ανταλλακτικών επιδεινώθηκε περαιτέρω από το γεγονός ότι οι εργολάβοι έχουν αναπτύξει μια συνήθεια να καθυστερούν με τις παραδόσεις ανταλλακτικών, λέει το GAO. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Συμβάσεων Άμυνας, έναν οργανισμό του Πενταγώνου που είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση συμβάσεων DoD, «μεταξύ Αυγούστου 2017 και Ιουλίου 2019, ο αριθμός των ανταλλακτικών που παραδόθηκαν με καθυστέρηση αυξήθηκε από κάτω από 2.000 σε περισσότερα από 10.000», με "περίπου το 60% των ελλείψεων ανταλλακτικών… αποδίδεται σε 20 προμηθευτές".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail