Έτοιμο για δράση το αθόρυβο κι αναβαθμισμένο υποβρύχιο Knyaz Vladimir

Freepen.gr - Το project 955A (Borei-A) αναβάθμισε το πρώτο στρατηγικό πυρηνικό υποβρύχιο Knyaz Vladimir το οποίο μπορεί να παραδοθεί στο ρωσικό ναυτικό στα τέλη Μαΐου, σύμφωνα με πηγή της αμυντικής βιομηχανίας που μίλησε στο πρακτορείο TASS την Τετάρτη.

"Τα ναυπηγείας Sevmash ετοίμασαν το σκάφος για την παράδοσή του. Η ημερομηνία παράδοσής του θα αποφασιστεί. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου", ανέφερε η πηγή.

Το γραφείο τύπου του ρωσικού ναυτικού αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες ενώ το TASS δεν έχει κανένα σχόλιο από το ναυπηγείο Sevmash (μέρος της United Shipbuilding Corporation).

Το Knyaz Vladimir είναι το αναβαθμισμένο υποβρύχιο στρατηγικών πυραύλων κρουζ του Project 955A, το οποίο αντιπροσωπεύει την τέταρτη γενιά πυρηνικών υποβρυχίων που κατασκευάστηκαν για το ρωσικό ναυτικό. Καθελκύστηκε το Νοέμβριο του 2017. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, το υποβρύχιο Knyaz Vladimir είναι λιγότερο θορυβώδες και διαθέτει βελτιωμένα συστήματα ελέγχου ελιγμών, βάθους και εξοπλισμού.

Το πυρηνικά υποβρύχιο Knyaz Vladimir έχει περάσει όλες τις δοκιμές ενώ το φθινόπωρο του 2019, εκτόξευσε ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Bulava.

Τέσσερα ακόμη υποβρύχια Borei-A βρίσκονται σε διάφορα στάδια της κατασκευής τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail