Η Τουρκία μεταφέρει στραγγίζει από χρήματα τη Λιβύη και στέλνει τρομοκράτες

Freepen.gr - Η εφημερίδα Al-Arabi Al-Yaum ρίχνει φως στις τουρκικές παραβιάσεις στη Λιβύη και την παράνομη υποστήριξη που παρέχει στην κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) προκειμένου να στηρίξει τρομοκρατικές πολιτοφυλακές και μαχητές, καθώς και να μεταφέρει κεφάλαια της Λιβύης στην Άγκυρα.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η Τουρκία μεταφέρει τα χρήματα που λαμβάνει από νGNA σε αντάλλαγμα για τις  υπηρεσίες στον στρατιωτικό τομέα και σε επίπεδο ασφαλείας μέσω αεροπλάνων φορτίου (cargo).

H Al-Arabi Al-Yaum επεσήμανε ότι η συμφωνία ασφαλείας Τουρκίας-GNA προκάλεσε εκτεταμένες αντιρρήσεις σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, καθώς και οι δύο πλευρές παραβίασαν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για την επιβολή εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Η εφημερίδα σμειώνει επίσης πως αυτή η συμφωνία οδήγησε σε σοβαρή έλλειψη ρευστότητας σε μετρητά στις περιοχές που ελέγχονται από την GNA, γεγονός που οδήγησε στην καθυστέρηση και τη μείωση μισθών για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail