Οι αλήθειες για τον Έβρο και οι στρατηγικές προεκτάσεις της Τουρκίας

Ο αντιστράτηγος ε.α. και αναλυτής στρατιωτικών και αμυντικών θεμάτων Κωνσταντίνος Λουκόπουλος, μιλώντας στον 98.4 με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στον Έβρο και το Μελισσοκομείο, σημείωσε ότι το Πρωτόκολλο του 1926 είναι δεδομένο και οι συντεταγμένες καθορίζουν την μεθόριο και όχι ρους του ποταμού. Ο κ. Λουκόπουλος, αναρωτήθηκε πόσα διαβήματα δόθηκαν και αν υπήρξε διάβημα από την Τουρκία.

Στην διαρροή το ΥΠΕΞ, τόνισε, δε μας είπε σε τι αναφερόταν και περί ποιας κινητικότητας των Τούρκων στρατιωτών αναφέρεται και προφανώς επί ελληνικού εδάφους, που είναι και το μόνο που μας αφορά. Κατά τον κ. Λουκόπουλο, ήταν ατυχής δημόσια διπλωματία και ατυχής ο επικοινωνιακός χειρισμός με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν όρια στις φήμες. 

Όπως είπε, είναι ένα σοβαρό γεγονός πέρα από τα "δεκάδες" μέτρα και η με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, το Σάββατο, η έγερση νέου θέματος, όπου φαίνεται ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει πλέον καν τις συντεταγμένες του Πρωτοκόλλου του 1926 και προσθέτει ένα ακόμα ζήτημα σε αυτό που ονομάζει εκείνη, ελληνοτουρκικές διάφορες, σε κάτι που μέχρι τώρα δεν είχε ποτέ αμφισβητηθεί, από την πλευρά της.

Κατά την εκτίμηση του , η Τουρκία προετοιμάζει και χερσαίες γκρίζες ζώνες γιατί υπάρχουν και άλλες περιοχές, που θα επιχειρήσει ενδεχομένως στον Έβρο να δημιουργήσει θέμα.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.