Ο κίνδυνος της «ουδετεροποίησης»

Είναι κοινώς γνωστό, ότι -με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- ζούμε σε μία παγκοσμιοποιημένη εποχή. Αυτό από μόνο του δεν είναι κάτι κακό. Η ζωή μας έχει βελτιωθεί χάρις στην οικονομική συνεργασία, στο ελεύθερο εμπόριο και γενικότερα στην ευκολία της διακίνησης των αγαθών. Αυτά, σε θεωρητικό επίπεδο. Διότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Οι παγκόσμιες οικονομικές ελίτ έχουν ως μοναδικό στόχο το κέρδος. Σκοπός τους είναι να γίνουν πλουσιότεροι με κάθε κόστος. Έτσι λοιπόν, σε έναν κόσμο που επικρατεί ο υλισμός, κάθε τι που φαίνεται ότι αποκλίνει από τον «υπέρτατο στόχο» πρέπει να αποδομείται και να καταστρέφεται. Αξίες, ιδανικά, ήθη, έθιμα, τρόπος ζωής, ιστορία, έθνη κλπ πρέπει να θυσιαστούν διότι αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες στην πορεία προς μια απρόσωπη κοινωνία της μάζας.

του Αναστάσιου Πουλόπουλου, φιλολόγου

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία, για την περίφημη επιτροπή «ΕΛΛΑΔΑ 2021», υπεύθυνη για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Εθνεγερσία. Αντίθετα με ό,τι θα περιμέναμε, σκοπός της επιτροπής δεν είναι η ανάδειξη της εθνικής μας ταυτότητας. Αυτό θεωρήθηκε από τους πολιτικούς ταγούς «εθνικοφρονητική λογική και ηγεμονία» (βλ. δηλώσεις Ν. Βούτση) και απεσύρθη, και όπως μπορούμε πλέον να διαβάσουμε στον ιστότοπο της επιτροπής, ο στόχος της είναι να «επανασυστήσει την Ελλάδα»!

Και πράγματι, η εν λόγω επιτροπή αυτό κάνει: μας «επανασυστήνει» την Ελλάδα! Σε ποια βάση όμως; Μήπως εξάρει τη γενναιότητα των Ηρώων; Μήπως αναδεικνύει το γενετήσιο και υπέρτατο αίσθημα της Ελευθερίας απέναντι στην καταπίεση και στη σκλαβιά; Μήπως επικεντρώνεται στον ευσεβή πόθο ενός υπόδουλου Έθνους να ανακτήσει την κυριαρχία του στον τόπο που ζει και του ανήκει πάππου προς πάππον; Όχι!

Από τα μέχρι σήμερα σημεία γραφής της, φαίνεται ότι θέλει να μας κάνει γνωστή την ερωτική ζωή του Καραϊσκάκη. Να μας παρουσιάσει με υπονοούμενα πόσο άξεστος ή πόσο αρρενωπός, σeξιστής, ρατσιστής, εθνικιστής, μιλιταριστής ήταν, εκμεταλλευόμενη μάλλον το πόσο «πιασάρικες» και πολυσυζητημένες είναι αυτές οι «κακές» -στο υποσυνείδητο του κόσμου- έννοιες στις μέρες μας. Ή το πόσο «κακό» ήταν που ο Ιωάννης Καποδίστριας, αυτός ο άγιος της πολιτικής και ίσως ο μόνος ελληνορθόδοξος κυβερνήτης που πέρασε από την Ελλάδα, κυβερνούσε «δικτατορικά». Έτσι αντιλαμβάνονται οι ιθύνοντες της επιτροπής την «επανασύσταση» της Ελλάδας.

«Επανασύσταση» δια της αποδομήσεως! Αποδομήσεως προτύπων και κατ’ επέκταση επιτευγμάτων, με σκοπό την «αναδόμηση» σε ένα πολιτικά ορθό, στείρο, άχρωμο, άοσμο και τελικά «ουδέτερο» δυστοπικό περιβάλλον. Διότι στη σημερινή εποχή, όπως προείπαμε, δε βολεύει ό,τι προάγει την εθνική συνείδηση και αποδεικνύει την ύπαρξη εθνικής ταυτότητας! Δε συμφέρει η φιλοπατρία ή η αναψηλάφηση γεγονότων που εγείρουν τα πολεμικά πάθη! Δεν πρέπει να έχουμε πρότυπα άνδρες γενναίους πολεμιστές που έχυσαν το αίμα τους υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, για να απολαμβάνουμε σήμερα τη ζωή μας! Δεν επιτρέπεται να γνωρίζουμε ότι υπήρξε πολιτικός στη χώρα, ο οποίος αρνήθηκε το μισθό του και πούλησε την περιουσία του, και από το πουθενά έφτιαξε κρατικές δομές!

Όλα αυτά οδηγούν στην ιστορική λήθη και στην απαξίωση. Η αποδόμηση των εθνικών μας ηρώων και συνεκδοχικά ό,τι αυτοί προσέφεραν στην πατρίδα, έχει σκοπό να καταρρίψει τα πρότυπα στα οποία στηρίχθηκαν και γαλουχήθηκαν γενιές και γενιές Ελλήνων, συμβάλλοντας εν τέλει στην αποδόμηση της ίδιας την κοινωνίας και των συνεκτικών αυτής δεσμών, δηλαδή της συλλογικής ιστορικής μνήμης, και στην υιοθέτηση από αυτήν «χλιαρών» χαρακτηριστικών που σε καμία περίπτωση δε θα ομοιάζουν ούτε στο ελάχιστο στους ένδοξους προπάτορες του Έθνους.
Ας μην το επιτρέψουμε!!!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail