Στη χώρα μας είμαστε τόσο εύκολοι στο μικρό και μεγάλο ψέμα

mohamedmatar / pixabay
Λυπάμαι, γιατί είμαστε τόσο επιρρεπείς στο μικρό και μεγάλο ψέμα στη χώρα μας. Στην αρχή της καραντίνας έλεγαν δεν χρειάζονται μάσκες, τεστ και θερμομέτρηση στα αεροδρόμια – τώρα όλα είναι υποχρεωτικά. Την ανάγκη είχαν κάνει φιλοτιμία, δηλαδή απέκρυψαν την παντελή έλλειψη υγειονομικού υλικού με «επιστημονικά» επιχειρήματα.


Όταν η χώρα με δωρεές και αγορές χωρίς διαγωνισμούς απέκτησε μάσκες, επέβαλαν με απειλή διοικητικού προστίμου τις μάσκες, μάλιστα στην αρχή ανακοίνωσαν ότι θα είναι υποχρεωτικές και για τους πελάτες των σούπερ μάρκετ και το ανακάλεσαν, όταν τους έκραξε ο κόσμος, για το κόστος μιας οικογένειας και το ανεφάρμοστο του μέτρου.

Τεστ δεν κάνουν μαζικά, παρότι έχει αγοράσει η χώρα, λόγω της μη συγκρότησης των 500 διμελών συνεργείων ακόμη.

Σήμερα ανακοίνωσαν ότι παρήγγειλαν και 52 μετρητές θερμότητας στις πύλες εισόδου της χώρας, έτσι θα κάνουν και θερμομέτρηση, ενώ στην αρχή της πανδημίας και πριν κλείσουν τα σύνορα της χώρας, επειδή δεν είχε τον ασήμαντο αυτόν εξοπλισμό η χώρα, μας έλεγαν ότι είναι αναξιόπιστες αυτές οι μετρήσεις.

Λυπάμαι, γιατί στη χώρα μας είμαστε τόσο εύκολοι στο μικρό και μεγάλο ψέμα.

Δυστυχώς, χωρίς αξίες στην ατομική και συλλογική συμπεριφορά μας, χωρίς αξιόπιστους θεσμούς κοινωνικής και πολιτικής εκπροσώπησης, με ασθενείς παραγωγικές δομές και ασθενές κράτος δικαίου, πάντα θα σερνόμαστε είτε υπάρχουν παγκόσμιες κρίσεις είτε όχι.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.