Θέμα απλής λογικής: Διαλύοντας την οικονομία σου, διαλύεις και την υγεία σου

Anestiev / pixabay
Το να κλείνω τους ανθρώπους στα σπίτια τους για να μην κολλήσουν ή για να μη μεταφέρουν τον ιό απειλώντας τους με πρόστιμα δεν είναι ένδειξη επιτυχίας. Είναι ακριβώς το ίδιο με την απαγόρευση των αυτοκινήτων για να σταματήσουμε τα τροχαία.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Ποτέ δε θα γινόμασταν Βόρεια Ιταλία. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πήγαινε στο σούπερ μάρκετ κι ένα μεγάλο κομμάτι χωρίς μασκα ή γάντια. Μαντέψετε, αν ο ιός ήταν τόσο μεταδοτικός πόσα θα ήταν τα κρούσματα;

Τη γλιτώσαμε επειδή δεν είμαστε βιομηχανικό κέντρο, όπως η Βόρεια Ιταλία, γιατί υπάρχει ο θεσμός της οικογένειας και δεν παρατάμε μαζικά τους ηλικιωμένους στα γηροκομεία αδιαφορώντας για την τύχη τους ίσως και εξαιτίας του κλίματος.

Αυτό μόνο εξιδικευμένοι επιστήμονες μπορούν να το πουν. Τα άλλα όμως είναι θέμα απλής λογικής ούτε η Κίνα δεν έκλεισε όλη τη χώρα γιατί διαλύοντας την οικονομία σου, διαλύεις και την υγεία σου. Είναι άλλο πράγμα οι τοπικές καραντίνες όπου υπάρχει έξαρση και άλλο το γενικό λουκέτο στη χώρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail