Αρμάδα ιρανικών δεξαμενόπλοιων μπαίνει στον Ατλαντικό εν μέσω φόβων για αναμέτρηση με το Ναυτικό των ΗΠΑ


Freepen.gr - Το πετρελαιοφόρο Vaxon, το οποίο μεταφέρει ιρανικά παράγωγα πετρελαίου, διέσχισε το Στενό του Γιβραλτάρ, με κατεύθυνση προς τη Νότια Αμερική, την Κυριακή, σύμφωνα με ιστότοπους παρακολούθησης της ναυτιλίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars, αυτό το δεξαμενόπλοιο είναι το τέταρτο μετά τα Fortune, Petunia και Forrest, που διασχίζει το στενό του Γιβραλτάρ και πιθανότατα κατευθύνεται προς τη Βενεζουέλα.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης είχαν προηγουμένως ισχυριστεί ότι ιρανικά αεροσκάφη μετέφεραν τόνους χρυσού από τη Βενεζουέλα ως τιμή για τα εισαγόμενα καύσιμα, κάτι που αρνήθηκε ο ιρανός πρέσβης στο Καράκας, Χατζουλάχ Σουλτάνι.

Την περασμένη εβδομάδα, το Al-Masdar ανέφερε ότι ένα ιρανικό δεξαμενόπλοιο εντοπίστηκε να διασχίζει τη διώρυγα του Σουέζ για να εισέλθει στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Αυτό το πλοίο αναμένεται επίσης να διασχίσει το Στενό του Γιβραλτάρ τις επόμενες ημέρες ώστε να είναι το πέμπτο ιρανικό δεξαμενόπλοιο που κατευθύνεται προς τη Βενεζουέλα.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, ταυτόχρονα, έστειλε τέσσερα πολεμικά πλοία στη Θάλασσα της Καραϊβικής εν μέσω προσπαθειών για ενίσχυση της παρουσίας ασφάλειας σε αυτά τα ύδατα.

Η μεγάλη παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ κοντά στα χωρικά ύδατα της Βενεζουέλας προκαλεί σε πολλούς παρατηρητές έντονη ανησυχία ότι πλησιάζει μια μεγάλη αναμέτρηση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail