Ρωσική οργή για Πάιατ: Γελοία και παράλογη η επινόησή του ότι θέλουμε ένταση Ελλάδας-Τουρκίας

Freepen.gr - Την οργή της Μόσχας προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζ. Πάιατ, η οποία εκφράστηκε μέσω μιας ανάρτησης στη σελίδα της ρωσικής πρεσβείας στη χώρα μας:

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια πιο γελοία και παράλογη επινόηση, όπως αυτή του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, ότι δήθεν η Ρωσία αντιτίθενται την Ευρωατλαντική κοινότητα, ότι δήθεν είναι προς συμφέρον της Μόσχας η ένταση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Είναι απαράδεκτο ένας ξένος διπλωμάτης να επιτρέπει στον εαυτό του κάτι τέτοιο. Προφανώς, ο πρέσβης απέκτησε αυτό το ανάρμοστο ύφος κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ουκρανία.

Είναι ευρέως γνωστή η χρόνια ανικανότητα των ΗΠΑ να λύσουν τις ενδονατοϊκές διαφορές, τις οποίες η Μόσχα δεν έχει πρόθεση να εργαλειοποιεί.

Η Ρωσία ήταν και παραμένει ο πυλώνας της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail