Κληρικός στο Πακιστάν ζητά από κόσμο να αρνηθεί τον Χριστό για να τους παράσχει επισιτιστική βοήθεια

Freepen.gr - Οι ηγέτες της εκκλησίας και οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Πακιστάν μιλούν εναντίον ενός βίντεο στο οποίο ένας ισλαμιστής κληρικός ισχυρίζεται ότι η οργάνωσή του χρησιμοποιεί την επισιτιστική βοήθεια λόγω του COVID-19 για να μεταστρέψει τους μη μουσουλμάνους στο Ισλάμ. Οι Πακιστανοί Χριστιανοί ισχυρίζονται ότι αυτός ο κληρικός και η οργάνωσή του κάνουν εκμεταλλεύονται των συνθηκών της πανδημίας COVID-19 για να κακοποιήσουν τις ήδη διωγμένες θρησκευτικές μειονότητες του Πακιστάν.

Όπως σημειώνει το International Christian Concern (ICC) , εμφανίστηκα στο κανάλι Mandi, ένα ισλαμικό τηλεοπτικό κανάλι στο Πακιστάν, ένας ισλαμικός κληρικός όπου ισχυρίζεται ότι η οργάνωσή του, με το όνομα Dawat-e-Islami, μεταστρέπει μη μουσουλμάνους σε Ισλάμ χρησιμοποιώντας την επισιτιστική βοήθεια λόγω του COVID-19. Ο κληρικός ανέφερε συγκεκριμένα ένα παράδειγμα ενός άνδρα που πρόσφατα εξισλαμίστηκε.

«Το προσωπικό της οργάνωσης του προσέφερε τρόφιμα αν εξισλαμιζόταν κι αυτός δέχτηκε», ισχυρίστηκε ο κληρικός. Ο κληρικός συνέχισε λέγοντας ότι ο μετεστραμμένος άνδρας μετονομάστηκε σε Muhammad Ramdan και άρχισε να ακολουθεί το ισλαμικό τελετουργικό της νηστείας.

Περίπου το 45% του πληθυσμού του Πακιστάν ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, κερδίζοντας το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός του μέσω καθημερινής εργασίας. Το lockdown του Πακιστάν, το οποίο ξεκίνησε στις 21 Μαρτίου, είχε ως αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς τους εργάτες από το να στερηθούν το όποιο μεροκάματο.

Η χριστιανική κοινότητα του Πακιστάν επλήγη ιδιαίτερα από την πανδημία. Λόγω της εκτεταμένης διάκρισης και της μισαλλοδοξίας, οι Πακιστανοί Χριστιανοί έχουν περιθωριοποιηθεί στα φτωχότερα και πιο ευάλωτα τμήματα της κοινωνίας της χώρας. Πολλοί Χριστιανοί εξαρτώνται από τις καθημερινές εργασίες που έχουν περιοριστεί από το lockdown.

Οι χριστιανοί ηγέτες στο Πακιστάν φοβούνται ότι κι άλλες ισλαμικές φιλανθρωπικές οργανώσεις θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του Dawat-e-Islami και θα συνδέσουν τη θρησκευτική μετατροπή με τη βοήθεια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail