Κούρδισσα διοικητής: "Το τουρκικό κράτος χρησιμοποιεί την πανδημία για να εδραιώσει τη δύναμή της - Εμείς θα το τελειώσουμε"


Freepen.gr - "Όσοι πιστεύουν στη γραμμή ελευθερίας στο Κουρδιστάν αντιστέκονται. Σε όλες τις περιοχές, οι άνθρωποι πολεμούν ενάντια στην κατοχή", λέει η διοικητής της YJA Star, Feride Alkan, αναφέρει το πρακτορείο ANF.

Η Feride Alkan, μία από τις διοικητές των γυναικείων αντάρτικων ομάδων YJA-Star, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Dengê Welat για τον πόλεμο στο Κουρδιστάν και τις παγκόσμιες εξελίξεις. Τόνισε στην εκπομπή ότι ο πραγματικός λόγος για την πανδημία του κορωνοϊού είναι ο βιομηχανισμός και το καπιταλιστικό σύστημα:

«Ως απελευθερωτικό κίνημα συζητάμε για την πανδημία και αναρωτιόμαστε πώς συνέβη αυτή η καταστροφή. Σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι μιλούν για τεχνικά ζητήματα και τα αποτελέσματα της πανδημίας. Με αυτόν τον τρόπο, το υπόβαθρο κρύβεται. Είναι οι κυρίαρχες δυνάμεις και η βιομηχανία που είναι υπεύθυνη. Οι παγκόσμιες δυνάμεις νοιάζονται μόνο για το δικό τους κέρδος και καταστρέφουν τη φύση. Παραβλέπουν την ισορροπία μεταξύ ανθρώπων και φύσης. Καταλαμβάνουν τα πάντα".

Η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία για να εδραιώσει τη δύναμή της

Η διοικητής των ανταρτών σημειώνει επίσης την επιρροή του φασιστικού διδύμου AKP / MHP στην κοινωνία. Είπε ότι η πολεμική οικονομία ζούσε από τους εργάτες και τα φτωχά τμήματα του πληθυσμού. Για να εμβαθύνει τον πόλεμο, το τουρκικό κράτος θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, δήλωσε η Feride Alkan και συνέχισε:
«Η πανδημία βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο στην Τουρκία, αλλά παρουσιάζεται το αντίθετο ισχυρίζεται για να εξαπατηθεί ο κόσμος. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να σώσουν το σύστημά τους Ο φασισμός του AKP / MHP θεωρεί ότι αυτή η ασθένεια είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τον εαυτό της.

Πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, το τουρκικό κράτος αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες τόσο στη Λιβύη όσο και στο Ιντλίμπ. Με την αρχή της άνοιξης, άρχισαν επίσης τα ανταρτικά κινήματα και η αντιπολίτευση έγινε ισχυρότερη. Η Τουρκία βρίσκεται σε ένα μπρος-πίσω μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, η οικονομία βρισκόταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Το καθεστώς AKP / MHP απομονώθηκε παγκοσμίως, αλλά με τον κορωνοϊό η ατζέντα άλλαξε. Για το λόγο αυτό, το τουρκικό κράτος βλέπει την πανδημία ως εξαιρετικά ευεργετική για το ίδιο.

Χτίζει την πολιτική του πάνω σε αυτό. Στέλνουν τους τζιχαντιστές τους στο Ιντλίμπ και τη Λιβύη, καταλαμβάνουν τους δήμους, θέλουν να καταλάβουν το Νότιο Κουρδιστάν, καταπιέζουν τους λαούς μας στο Βορρά (του Κουρδιστάν) και έβγαλαν τις εγκληματικές συμμορίες τους από τη φυλακή μέσω ενός νέου νόμου. Το καθιστούν ανοιχτά σαφές ότι είναι η κατάσταση των εγκληματικών συμμοριών. Ο λαός πρέπει να επαγρυπνεί απέναντι σε αυτή τη νοοτροπία, επειδή το τουρκικό κράτος θέλει να χρησιμοποιήσει την πανδημία για τα δικά του συμφέροντα. Για να μην εκφυλιστούν οι εξελίξεις σε φασιστική κατεύθυνση υπέρ της κυβέρνησης, ολόκληρη η κοινωνία και όλοι οι ελεύθεροι κύκλοι να ενωθούν και να πολεμήσουν μαζί».

Ο φόβος του τουρκικού κράτους για τους Κούρδους και το PKK

Αναφερόμενη στις τουρκικές επιθέσεις εναντίον του κουρδικού λαού, η Alkan είπε: "Το τουρκικό κράτος φοβάται γιατί γνωρίζει ότι το ΡΚΚ θα τερματίσει τον φασισμό. Για το λόγο αυτό, συνεχίζει τις επιθέσεις του στο Κουρδιστάν. [...] Γνωρίζει ότι το αυξανόμενο κουρδικό κίνημα θα το οδηγήσει στο τέλος του. Το τουρκικό κράτος θέλει να επεκτείνει την κατοχή του, αλλά ως αντάρτες θα εκμηδενίσουμε αυτό το ενδεχόμενο με τις νέες τακτικές μας. Ο χρόνος κατά της κατοχής είναι ο χρόνος των ανταρτών. Σε όλες τις περιοχές, οι άνθρωποι αγωνίζονται ενάντια στην κατοχή".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail