Στο ΥΠΕΞ κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους: Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ δεν εξέφρασε θέσεις του ΝΑΤΟ;

Freepen.gr - Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντενμπεργκ δήλωσε σε συνέντευξή του σε ιταλική εφημερίδα ότι: «στη Λιβύη υπάρχει εμπάργκο όπλων που πρέπει να τηρείται από όλες τις πλευρές [...] Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βάλουμε στο ίδιο επίπεδο τις δυνάμεις με επικεφαλής τον [Khalifa] Haftar και την κυβέρνηση του Fayez al-Sarraj, τη μόνη που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ. [...] Για το λόγο αυτό, το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να δώσει την υποστήριξή του στην κυβέρνηση της Τρίπολης».

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με αναφορά του ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ στη Λιβύη απήντησε:

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δεσμεύεται απόλυτα από τις κοινές θέσεις της Συμμαχίας, οι οποίες ως γνωστόν υιοθετούνται με ομοφωνία.

Το περιεχόμενο της πρόσφατης συνέντευξής του σε ιταλική εφημερίδα, όπως αυτό αποτυπώθηκε, προφανώς δεν εκφράζει τις θέσεις της Συμμαχίας.

Η Ελλάδα έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες επισημάνσεις μέσω της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της στο ΝΑΤΟ και έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα δεν απεδόθησαν ορθώς.

Δηλαδή ο ΓΓ του ΝΑΤΟ δεν εκφράζει θέσεις του ΝΑΤΟ; Τώρα τι κάνουμε; Κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας; Δε διαβάζουν τις κατά καιρούς δηλώσεις / απαντήσεις του ΓΓ σε ό,τι αφορά την Τουρκία;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail