Προσέξτε τι παραδέχθηκε ο Δένδιας στο Βασίλη Νέδο για τον Εβρο

Freepen.gr - Συνέντευξη στην Καθημερινή και το Βασίλη Νέδο παραχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να εντοπίσουμε τι παραδέχθηκε ο υπουργός έστω και με έναν πολύ προσεγμένο λόγο. Παραθέτουμε σχετικό απόσπασμα από την ανακοίνωση του υπουργείου με το περιεχόμενο της συνέντευξης:

Β. ΝΕΔΟΣ: Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσηκωθεί θόρυβος σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον νότιο Έβρο. Τι ακριβώς ζητούν οι τουρκικές αρχές που προκάλεσε διαβήματα εκ μέρους της ελληνικής πλευράς;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Όπως είναι γνωστό, έχουν ξεκινήσει έργα για την επέκταση του υφιστάμενου φράχτη στον Έβρο. Οι εργασίες αυτές προκάλεσαν την αντίδραση της Τουρκίας. Μας επιδόθηκε μια ρηματική διακοίνωση, διά της οποίας η Τουρκία ζήτησε να της γνωρίσουμε τις συντεταγμένες κατασκευής του φράχτη, αλλά και να συνεννοηθούμε μαζί της για την κατασκευή του. Το τουρκικό αίτημα αυτό απορρίφθηκε με ρηματική διακοίνωση, καθώς το τι κάνουμε εντός ορίων της εθνικής μας κυριαρχίας είναι δικό μας προνόμιο και αρμοδιότητα και δεν υποχρεούμεθα να δώσουμε λογαριασμό σε οιονδήποτε. Εν συνεχεία, επειδή κατεγράφη κάποια κινητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας στην περιοχή, προβήκαμε, όπως οφείλαμε, σε νέα ρηματική διακοίνωση. Από εκεί και πέρα, έλαβε χώρα μια απαράδεκτη διασπορά παραπληροφόρησης, περί κατάληψης π.χ. 16 στρεμμάτων ελληνικού εδάφους, από την οποία δυστυχώς παρασύρθηκαν κόμματα της αντιπολίτευσης, ως μη όφειλαν.

[...]

Β. ΝΕΔΟΣ: Αυτή τη στιγμή υπάρχει τουρκική παρουσία στη γραμμή των συνόρων στο συγκεκριμένο σημείο;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Καθ' όσον γνωρίζω, δεν υπάρχει πλέον κινητικότητα. Υπάρχουν σαφείς ανακοινώσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που ξεκαθαρίζουν απολύτως την κατάσταση.

Τι εννοεί ο κ. Δένδιας όταν αναφέρεται σε "τουρκική κινητικότητα" και μάλιστα δύο φορές; Τι σημαίνει στην πράξη το ασαφές "τουρκική κινητικότητα"; Η λογική δε λέει ότι αυτή η κινητικότητα έλαβε χώρα σε ελληνικό έδαφος; Διαφορετικά για ποιο λόγο το ΥΠΕΞ προέβη σε ρηματική διακοίνωση; Γιατί δεν έχει υπάρξει απάντηση στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ;
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.