Συνήθως τέτοια εποχή αρχίζουμε τη συζήτηση για τους τεμπέληδες Έλληνες που δεν πάνε στα χωράφια

photoAC / pixabay
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή αρχίζουμε τη συζήτηση για τους τεμπέληδες Έλληνες που δεν πάνε στα χωράφια. Ξέχασαν ήδη κάποιοι ότι ούτε οι Γερμανοί άνεργοι πάνε να δουλέψουν στα χωράφια και για αυτό έφεραν ανατολικοευρωπαίους.

Μελίνα Κονταξή
Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Όσο δίνεται η δυνατότητα εκμετάλλευσης της εξαθλίωσης και ψάχνουν το φθηνότερο σκλάβο καλά κάνουν και δεν πάνε. Ο άνθρωπος για να δουλέψει, θέλει κάτι βασικό, να μπορέσει να ζήσει αξιοπρεπώς. Δεν είναι τυχαίο ότι οι επιχειρηματίες που πληρώνουν αξιοπρεπώς πάντα βρίσκουν υπαλλήλους.

Επειδή η αγροτική παραγωγή δεν είναι ετήσια υπάρχει λύση και εκεί θα έπρεπε να δοθούν κίνητρα για επενδύσεις σε μηχανήματα και για στροφή σε ποιοτικές καλλιέργειες και παράλληλα για τη διαμόρφωση του ίδιου καθεστώτος που ισχύει και στον τουρισμό δηλαδή οι αγροτικές εργασίες να χαρακτηριστούν εποχιακό επάγγελμα ώστε να υπάρχει μετά η δυνατότητα για όσους δουλέψουν να μπουν στο ταμείο του ΟΑΕΔ. 

Τότε οι αγρότες δε θα είχαν κανένα πρόβλημα να βρουν εργαζόμενους. Τα ανοιχτά σύνορα για φτηνούς σκλάβους είναι αυτά που καταστραφούν τις οικονομίες των χωρών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail